Koronavirüs Avrupa'yı Ezdi Geçti! Birçok Ülkede Kısıtlamalar Getirildi

Koronavirüs salgını Avrupa'yı tam manasıyla ezdi geçti! Her gün binlerce yeni vakanın tespit edilmesi ve ölü sayılarının katlanarak artması üzerine Avrupa'da birçok ülke yılbaşı öncesinde kısıtlama kararları aldı.

16.12.2020-20:53 - (Son Güncelleme: 17.12.2020-05:09) Koronavirüs Avrupa'yı Ezdi Geçti! Birçok Ülkede Kısıtlamalar Getirildi

Normal şartlarda yılbaşı eğlencesine hazırlanan Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar  koronavirüs rakamlarının artması üzerine hükümetlerinin aldığı kısıtlama kararları doğrultusunda evlerine girdi.

'ALMANYA'

16 Aralık tarihinden itibaren sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak ülkede, yasakların en erken 10 Ocak 2021 tarihinde kaldırılabileceği belirtilirken, Orta Avrupa ülkesinde, hayati önemde olmayan dükkanlar, kuaförler ve okullar kapanacak. Restoranlar, barlar ve spor salonları da kapalı olmaya devam edecek.

Bununla birlikte en fazla iki haneden 5 kişiye kadar kişinin bir evde bir araya gelmesine izin verilirken tepki çeken bu yasağın 24-26 Aralık tarihleri arasında gevşetileceği bildirildi.

'İTALYA'

Geçtiğimiz aylarda birçok bölgesinde kismi sokağa çıkma kısıtlaması getirilen İtalya'da karar hala yürürlükte ve bu bölgelerde vaka sayılarına göre sarı, turuncu ve kırmızı renklerle ifade edilen üç aşamalı önlemler uygulanıyor.
İtalya hükümetinin 21 Aralık ile 6 Ocak arasında farklı bölgeler arasında seyahati yasakladığı bildirilirken 22:00 ile 05:00 arasında ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlamaları belirtildi.

Kırmızı bölgelerde tüm barlar, restoranlar ve dükkanların kapalı durumda olduğu, hayati hizmetleri sunan dükkanların, eczane ve süpermarketlerin, fabrikalarla birlikte açık olduğu öğrenildi.

Turuncu bölgelerde restoranlar ve barlar kapalı ancak kuaförler ile güzellik salonları hizmet vermeye devam ediyor.
Sarı bölgelerde ise uygulanan karantina kapsamında, restoran ve barlar 18:00'e kadar açık. Müzeler, tiyatrolar, sinemalar, spor salonları ve yüzme havuzları kapalı tutuluyor

'FRANSA'

Güvenlik yasa tasarısı protestoların devam ettiği ve sosyal mesafe kurallarının çiğnendiği Fransa'da ekim sonunda ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamaları 15 Aralık'ta gevşetildi.

Evden çıkarken doldurulması gereken formlara artık ihtiyaç duyulmasa da barlar, restoranlar, tiyatrolar, sinemalar ve kayak merkezleri kapalı kalmaya devam edecek.

Ülke genelinde saat 21:00 ile 07:00 arasında uygulanacak sokağa çıkma yasakları yalnızca Noel gecesi için kaldırılacak.

'İSPANYA'

İspanya'da 23 Aralık ile 6 Ocak tarihleri arasında farklı bölgeler arasında seyahatin yalnızca aile ve arkadaş ziyareti amacıyla mümkün olduğu belirtildi.

İspanya'da uzun süredir 23:00 ile 06:00 saatleri arasında ülke genelinde sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Bu kısıtlamanın 2021'in Mayıs ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Toplu taşımalarda ve kapalı alanlarda altı yaşın üstündeki herkesin maske takması zorunlu. Bazı bölgelerde bu zorunluluk açık hava için de yürürlükte.

'BELÇİKA'

Uzun süredir bir kişinin bir haneye ziyaret etmesine izin verilmesi tepkiyle karşılanınca Belçika hükümeti bu kararın 24-25 Aralık tarihleri için gevşetildiğini, aynı anda iki kişinin ziyaretlerine izin verileceğini açıklamıştı.
Belçika'da dış mekanlarda en fazla dört kişinin bir araya gelmesine izin veriliyor.
Ülke genelinde maske takmak zorunlu.

'HOLLANDA'

Ülkede 15 Aralık ile 19 Ocak arasında hayati önemi olmayan tüm dükkanlar, sinemalar, kuaförler, spor salonları ve okullar kapalı olacak.

Kısıtlamalar Noel dolayısıyla üç günlük gevşetilecek, her haneye üç ziyaretçinin gelmesine izin verilecek. Hükümet Mart ortasına kadar zorunlu olmayan yurtdışı seyahatlerin ertelenmesi tavsiyesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal