Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Yapılacak? İlk Aşının Yapılacağı Tarih

Bir süredir hem sağlık çalışanları hem de vatandaşların gündeminde olan "Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Uygulanacak?" sorusuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevap verdi. Peki koronavirüs aşısı ne zaman yapılacak?

12.01.2021-13:28 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-13:28) Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Yapılacak? İlk Aşının Yapılacağı Tarih

2021 yılının ilk kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir herkesin merak ettiği ilk koronavirüs aşısının hangi tarihe uygulanacağını açıkladı. Koronavirüs aşısı ne zaman yapılmaya başlanacak? sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen cevap heyecanlandırdı. 

Çin aşısı olarak bilinen Sinovac aşısının çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşının ne zaman uygulanacağıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs aşısının ne zaman uygulanacağı ile ilgili araştırmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ilk Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile bu soruya açıklık getirdi. İşte ilk koronavirüs aşısının uygulanacağı tarih ve detaylar...

2021 KORONAVİRÜS AŞI TAKVİMİ

Koronavirüs aşısının hangi tarihte yapılmaya başlanacağını açıklayan Erdoğan, "Aşılar öncelik sıralamasıyla uygulamaya geçecek, perşembe ya da cuma gününe kadar başlayacağız" şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARİH VERDİ

Perşembe veya Cuma günü yapılmaya başlanacak koronavirüs aşısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Alman menşeili aşı ile ilgili anlaşmamızı yaptık, görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı vermiş değiliz. Rus menşeili aşıları takip etmeye devam ediyoruz. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. Perşembe veya Cuma inşallah bu kampanyamız başlamış olacak. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çabalarıdır. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasiteyle yürümeye devam edeceğiz."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal