Korona Zamanı Hamile Kalmak

Korona zamanı hamile kalmak ne gibi zorlukları beraberinde getiriyor? Gebeler bu dönemde nasıl önlemler almalıdır? Psikolojik etkileri nedir ve pandemi ile alakalı son gelişmeler nelerdir? Bu soruların her birine sizin için cevap aradık. Dile getirilmesi gereken en temel hususlar haberimizde!

09.06.2020-19:26 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-19:24) Korona Zamanı Hamile Kalmak

Gebelerin Bu Süreçte Ne Gibi Değişikliklere Ayak Uydurması Gerekecektir?

Korona zamanı hamile kalmak aynı zamanda belirli pandemi detaylarına dikkat edilmesini de beraberinde getirecektir. Bu konu kapsamında kişilerin özellikle doktor kontrollerini ne sıklıkta yapması gerektiği ile alakalı da sorular geliyor. Bazı doktorlar eğer bulundukları hastane pandemi hastanesi değilse rutin kontrollere gerekli önlemler alınarak devam ettirmekten yanadır.

Fakat İstanbul gibi hastalığın yaygınlığının üst seviyede olduğu illerde direkt olarak belirli kontrolleri seyrekleştirme kararı alınmıştır. Örneğin haftalık olan yapılan kontrollerde herhangi bir sorun fark edilmezse bu kontrollerin aylığa dönüştürülmesine karar verilmiştir. Bu daha ziyade doktor ve hastanın iş birliği içerisinde alacağı kararlardan bir tanesidir. Gebelik sürecinde olan kişilerin daha fazla stres ile yüz yüze olmaması için bu konuda herhangi bir yasal zorunluluk getirilmemiştir.

Hastane Yoğunluğu Değişecek Mi?

Kişilerin doğumlarının normal ya da sezaryen olması fark etmeksizin doğum süreci ile alakalı olarak süreçte herhangi bir değişim ya da tıbbi sistem ile alakalı bir farklılık meydana gelmeyecektir. Aynı sürecin işlemeye devam edeceğinin eklenmesi gerekiyor.

Bu alanda doktor kontrollerinin seyrekleştirilmesi belki de bu dönemde değişim gösterecek tek prosedürdür. Salgın kliniklerinin dışında doğumhane ya da genel manada hastanelerin diğer bölümleri ile alakalı bir kısıtlama getirilmemiştir. Sadece acil olmadıkça hastanenin ziyaret edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Annenin Covid Kapsamı Durumunda Nasıl Bir Prosedür İzleniyor?

Anneye uygulanacak olan tedavinin değişim göstereceği ve bebeğin genel sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek bir sistemin benimsenmesi bu sürecin en temel detayları arasında bulunuyor. Bu alanda çocuğun doğumu sonrasında Covid olup olmayacağı da yapılan testler sonrasında netleşecektir. Şuana kadar anneden bebeğe geçen virüs vaka sayısının oldukça düşük olduğu da görülüyor.

Doğum Sonrası Süreçte Neler Değişecek?

Korona zamanı hamile kalmak ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman doğum sonrasındaki sürecin de direkt olarak değişim gösterdiği fark edilmektedir;

  • Doğum sonrası süreç ile alakalı olarak kişilerin oda süslemesi gibi bir uygulama yapması mümkün değildir.
  • Hastanedeki genel sterilliğin korunması ve anne, baba ve çocuğun koruma altına alınması için doğrum sonrasındaki bu süslemeler artık yapılmamaktadır.
  • Doğum sonrasında odalarda yapılan ikramlara da son verilmiştir.
  • Bu kural yasal olarak geçerli olmasa da eve çıktıktan sonra anne ve bebeğin sağlığının korunması için çok dikkatli olunması ve belirli bir süre misafir kabul edilmemesi öneriliyor.

Bu detayların aslına bakılırsa psikolojik olarak evli çiftler için daha olumlu olduğu da dile getirilmektedir. Özellikle herhangi bir ziyaret yapılamayacak olması genel manada lohusalık döneminde kadınlar için daha uygun olan bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal