Korona Virüs 3 Ülkeye Daha Sıçradı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs hızla yayılmaya devam ediyor. Birçok ülkede görülen virüs son olarak, Kuzey Makedonya, Norveç ve Gürcistan'da görüldü.

27.02.2020-09:10 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-09:59) Korona Virüs 3 Ülkeye Daha Sıçradı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan korona virüs salgını alınan tüm önlemlere rağmen ülkelere sıçramaya devam ediyor. Dün Yunanistan ve İsviçre'den yapılan açıklamada ilk vakaların tespit edildiği belirtilirken, virüsün Norveç, Kuzey Makedonya ve Gürcistan'da da görüldüğü açıklandı.

Norveç Halk Sağlık Enstitüsü (FHI) tarafından yapılan açıklamada, ülkede ilk korona virüs vakasının tespit edildiği aktarıldı. Yapılan test sonucu virüs bulaştığı saptanan hasta evde izole edildi. FHI Direktörü Line Vold basın toplantısı yaparak konuyla ilgili değerlendirmede bulundu ve "Bu kişi salgının başladığı Çin bölgesinden döndükten sonra test edildi." ifadesini kullandı.

KUZEY MAKEDONYA İLK KORONA VİRÜS VAKASINI DUYURDU

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipce yaptığı açıklamada, ülkede ilk korona virüs vakasını tespit ettiklerini aktardı. Virüsün yakın zamanda İtalya'dan ülkeye dönen bir kadında görüldüğünü söyleyen Filipce, "Hastanın korona virüsü için test sonucu pozitif çıktı. Kuzey Makedonya'da bu pozitif test edilen ilk hasta." dedi ve kadının durumunun stabil olduğunu belirtti.

GÜRCİSNTAN'DA İRAN'DAN DÖNEN VATANDAŞTA KORONA VİRÜS

Gürcistan Mülteciler, Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ekaterine Tikaradze, acil olarak düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Bakan, 50 yaşındaki bir Gürcistan vatandaşında korona virüsü tespit edildiğini belirtti ve "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Kovid-19 taşıdığı tespit edildi. Virüs bulaşmış hasta halihazırda Tiflis'teki Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmektedir." dedi. Salgının ülkelerinde yayılmaması için hükümetin her şeyi yaptığını belirten Tikaradze, "Bu aşamada hasta ayrı bir alana yerleştirilmiştir. Halihazırda hastanın sağlığı tehlikede değil" bilgisini paylaştı. Tikaradze, "Vatandaşlarımıza güvence vermek istiyorum, paniğe kapılmak için hiçbir nedenimiz yok. Çünkü hükümetimiz Gürcistan'da korona virüsü salgını olmadığından emin olmak için gerekli her şeyi uyguluyor." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal