Korona Geçiren Öğretmen kaç gün izinli sayılır, okula ne zaman döner?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle mücadele sürerken, okullarda yüz yüze eğitim de devam ediyor. Okulda ders veren bir öğretmen koronavirüse yakalanması durumunda ne yapar, ne zaman okula geri dönebilir gibi sorular da sıkça araştırılıyor.

13.03.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-16:39) Korona Geçiren Öğretmen kaç gün izinli sayılır, okula ne zaman döner?

Dünyayı etkisi altına alan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 pandemisiyle mücadele devam ediyor. 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve dünyadaki herkesin hayatını bir anda değiştiren koronavirüs, yaşamımızın bir parçası haline geldi. Dünyanın birçok yerinde normalleşme adımları atılırken, okullarda yüz yüze eğitime geçildi. Sıkı tedbirler arasında sürdürülen yüz yüze eğitimde öğrenciler ve öğretmenlerin koronavirüse yakalandığı durumlar da olmaktadır. Bu durumlarda öğrenciler ve öğretmenler karantinaya alındığı gibi temas tedbirleri altında eğitime devam da edilebiliyor.

koronavirüs

Kovid-19 geçiren öğretmen ne zaman işine dönebilir?

Peki bir öğretmen koronavirüse yakalanması halinde ne kadar süre okulundan uzak kalıyor? Bu soruyu merak edenler konuya dair birçok araştırma yapıyor.

Koronavirüse yakalanan bir öğretmen, karantina süresini tamamladıktan ve testi negatife döndükten sonra okuluna dönebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal