Korkunç Ses Kaydı Ortaya Çıktı: Bir Türk Daha Azaldı

Sosyal medyada yer alan bir mektupta 16 yaşındaki Türk kız çocuğunun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, Hollanda polisinin 'Bir Türk daha azaldı" ifadesini kullandığı belirlendi.

25.03.2021-13:31 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-13:31) Korkunç Ses Kaydı Ortaya Çıktı: Bir Türk Daha Azaldı

Hollanda yerel medyasında çıkan habere göre, Rotterdam teşkilatına bağlı polisler hakkında WhatsApp gruplarında ''ırkçı konuşmalar'' yapmış oldukları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 

Soruşturma kapsamında polislerin, ülkedeki azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandıkları tespit edildi. Polislerden birinin, okuldan çıktığı sırada öldürülen Hümeyra E. Için ''Bir Türk daha azaldı.''

Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke, Hümeyra E'nin vefatı üzerine kullanılacak olan ifadenin kınanması gerektiğini ve ''aşağılayıcı'' olduğunu ifade etti. Westerbeke, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Rotterdam Designcollege'de eğitim gören Hümeyra E, 16 Aralık 2018'de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü. Hümeyra E, rahatsız edildiği için polise şikayette bulunmuş ancak şikayetleri dikkate alınmamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal