Konya'da yaşamını sürdüren 21 yaşındaki Demet A.'nın rezidansta uğradığı korkunç işkence olayına dair yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Eski patronu Murat D., nişanlısı Sara D. ve arkadaşları Tuğba D.’nin işkence uyguladığı Demet A.'nın maruz kaldığı dehşet Adli Tıp raporunda yer aldı.
Tutuklu 3 sanık verdikleri ifadede genç kıza hiçbir şey yapmadıklarını iddia etseler de rapor doğrultusunda genç kızın saçlarının biçimsiz şekilde kesildiği ortaya çıktı.
İç çamaşırlarıyla beraber kıyafetleri da kesik olan Demet A.'nın, yüzünün sağ tarafında iki sigara yanığı ile oluşan birinci derece taze yanık, boynunun sağ bölümünde iki, tekrar boynunun ön yüz orta kısımda bir, boynun sağ yan yüzünde kulak memesi hizasında bir taze bıçak çiziği olduğu anlaşıldı.
Yine sol kolunun farklı yerleri ile sol uyluk üst ve orta bölgesinde, sağ bacak üst ve orta kısmının ön tarafında tren yayı biçiminde sopa ile vurulduğunu kanıtlayan ekimozlar, her iki bileğinin civarında plastik kelepçe bağlandığına dair kızarıklık, sağ kol orta bölümde ekimoz ve sağ el üzerinde hassasiyet tespit edildi.
Söz konusu rapora göre genç kadına cinsel saldırı olmadığı belirlenirken başka bir mağdurun olup olmadığı sorusu sorulmaya başlandı. Fakat bu üçlü çetenin başka kadınlara da aynı dehşeti yaşatmış, ardından da tehdit ederek mağdurların polise şikayet etmesini engellemiş olabilecekleri fikri beliriyor.
Bu doğrultuda da araştırmaların başlatılacağı aktarıldı. İşkencenin yaşandığı rezidanslar daha önce de birçok cinayet, intihar ve kavga olayı ile kendinden söz ettirmişti.
Konya'da kafeterya işletmecisi olan Murat D. (41) ile hem ortağı hem de nişanlısı Sara D. (24) ile arkadaşları Tuğba D.(22), aynı gece peş peşe bir rezidansa götürdükleri eski çalışanları Demet A. (21) ile iç mimar Merve K.'ya (27), işkence uyguladıktan sonra usturayla saçlarını keserek istismarda bulunduğu ortaya çıktı.
İki kadının yaşadığı bu korku tüm Türkiye'nin adeta kanını dondurdu. Şüpheliler, Demet A. ile ilişkili olayda adli kontrolle serbest bırakılırken, Merve K. söz konusu olay sebebiyle tutuklandı. Demet A.'nın avukatı ise savcılığa bir itiraz yaptı ve, adli kontrol kararının kaldırılarak, şüphelilerin müvekkili ile ilgili olaydan da tutuklanmasını istedi. Olayın etkisi devam ederken, Merve K.'ya yapılan işkence ilgili soruşturmayı çok hızlı bir şekilde bitiren tamamlayan savcılık, 4 günde sunmaya hazır halde getirdiği iddianameyi, Ağır Ceza Mahkemesine iletti.
Gelen bilgilere göre; iddianamede şüphelilerin fikir ve eylem ortaklığı dahilinde hareket ettikleri ifade edilerek, Merve K.'nın kıyafetlerinin makasla kesilmesiyle birlikte mala zarar verme suçunun meydana geldiği aktarıldı. Sanıkların, Merve K'ya 'o..pu, fahişe, sürtük, varoş' gibi sözcüklerle onur, şeref ve saygınlığına saldırı yaparak hakaret suçunu da işledikleri aktarılan iddianamede, cep telefonu ve çantasına zorla alı koyarak yağma suçunu işledikleri fakat sonrasında etkin pişmanlık belirtisi olarak geri iade ettikleri ifade edildi.
Silahtan sayılan cop, makas, bıçak gibi araçlarla Merve K'nın evden çıkmasını engelleyerek bireyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu, tekrardan söz konusu aletler aracılığıyla birden fazla kişi ile tehdit suçunu işledikleri iddia edilen iddianamede, 3 sanık hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte silahlı tehdit", "Birden fazla kişi tarafından gece vakti konutta birlikte yağma", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Hararet" ve "Mala zarar verme" suçlarından 31'er yıl 6'şar ay hapis cezası verilmesi talebinde bulunuldu.
Ayrıca sanıkların, Demet A.'ya yönelik yaptıkları sebebiyle yürütülen soruşturma sürerken, avukatının adli kontrol kararının işlemden kaldırılarak, şüphelilerin müvekkili ile ilgili olaydan da tutuklanması talebi onaylanarak, 3 sanık için ikinci kez tutuklama kararı çıktığı açıklandı.