Konya'da Obruk İçinde Obruk

Konya'nın Karapınar ilçesinde, yıllar öncesinde oluşmuş olan obruğun içerisinde, bir obruk daha meydana geldi. Oluşan obruk tedirginlik yarattı.

27.08.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-17:37) Konya'da Obruk İçinde Obruk

Konya'nın Karapınar ilçesinde, yıllar öncesinde oluşmuş olan obruğun içerisinde, 45 metre çapında ve 2 metre derinliğinde bir obruk daha meydana geldi. 

DURUM YETKİLİLERE BİLDİRİLDİ

Konya Reşadiye Mahallesi Averen'deki Kayalıbaşı Obruğu'nun içerisinde, çökme ve yarıkları gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Meydana gelen 2 metre derinliğindeki obruğun yakın bir zamanda meydana gelmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Reşadiye Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Bahattin Parlak,  gazetecilere yaptığı açıklamasında bölgede çökmelerin devam ettiğini ifade ederken ''Bu Kayalıbaşı Obruğu'nun içerisinde çocukluğumuzdan beri gezer dolaşırdık. Çok eski oluşumun içerisinde yeni obruğu görmek için geldim. Buralarda koyunlar otlatılırdı, insanlar geçerdi.'' söyledi.


''İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUZ''

Mahalle sakinlerinden olan başka bir vatandaş Şammas Parlak ise gördükleri karşısında çok şaşırdığını ileterek, ''Obruk içerisinde obruk olmasına ilk defa şahit oluyoruz. İçinde koyun kuzu olabilirdi. İki üç gün önce bir şey yoktu. Sıkça geldiğimiz bir yer. Önlem alınması gerekir, insanlarda korku var. İster istemez tedirginlik yaşıyoruz. Bir gün önce gördüğümüz yer ertesi gün çökmüş olabiliyor.'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal