Konya'da Deprem Oldu! Vatandaşlar Sokağa Döküldü!

Konya'da yaşanan olayda, akşam saatlerinde kentte deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 5,1 olarak ölçüldü

09.11.2021-09:08 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-12:14)

AFAD tarafından paylaşılan bilgiye göre, Konya'da merkez üssü Meram ilçesi olan 5,1 şiddetinde deprem meydana geldi. Konya ve çevre illerde hissedilen deprem, vatandaşları kısa süreli paniğe sürükledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde paylaşılan verilere göre, saat 20:43'te Konya'nın Meral ilçesinde yerin 10,61 kilometre derinliğinde deprem oluştu. Depremin şiddeti 5,1 olarak ölçüldü.

BAKAN AÇIKLADI CAN KAYBI YOK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada, deprem sonrasında 37 binada hasar oluştuğunu belirtirken, can kaybının olmadığını aktardı. Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;  

"Hamdolsun can kaybımız yok." bilgisini paylaşan Kurum, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gidermek üzere devletimiz tüm kurumları, tüm imkanlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen Konyalı kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" 

DEPREM SONUCUNDA BİR KİŞİ YARALANDI

Şu ana kadar gelen kayıtlara göre, deprem sonucunda sadece 1 kişi yaralandı. Depremi hissedip paniğe kapılan Ahmet Kılıç isimli vatandaş merdivenlerden inerken düştü. Kolu kırılan Ahmet Kılıç hastaneye kaldırıldı.

KONYA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Konya Valisi Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada, vatandaşlara sakin olma çağrısı yaparken arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Vali Özkan açıklamalarına şu şekilde devam etti; Konya Valisi Vahdettin Özkan, "An itibarıyla can kaybı olmadığını söyleyebiliriz ama çalışmalarımız bütün alanlarda, bütün yerleşim birimlerinde, riske maruz kalmış bütün yerlerde sokak sokak, ev ev arama yapmak suretiyle sabaha kadar aralıksız olarak devam edecektir. Can kaybının olmaması en büyük teselli. Afetlere müdahale anlamında 26 çalışma grubumuzun bütün unsurları hem merkezde hem alanda faaliyet göstererek, depreme maruz kalan insanlarımızla temas halindeler. Onların ihtiyaçlarının giderilmesi için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Tekrar geçmiş olsun. Bütün vatandaşlarımızdan istirhamımız iletişimi internet üzerinden yapmaları. Başka türlü diğer hatlarda bir sıkıntı mevcut. Allah beterinden muhafaza etsin. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da "Bütün hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum. Bölgelerde arkadaşlarımız incelemeler yapıyor. Az da olsa hasarlar tespit edilmesi, az da olsa mağduriyeti olan vatandaşlarımızın durumdan tespiti ve giderilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Şu an itibarıyla sağlık sorunu yaşayan bir hemşerimiz bulunmuyor" 

KONYA'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Konya Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada deprem nedeniyle eğitime ara verildiğini açıkladı. Müdürlüğün açıklamalarında şu sözlere yer verildi;  "Meram ilçemizde meydana gelen deprem nedeniyle hasar tespiti çalışmaları için bölgeye yakın mahallelerimiz olan Tepekent, Başarakavak ve buralara taşıma yapılan yerlerde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 09.11.2021 tarihinden itibaren eğitime iki gün süreyle ara verilmiştir"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal