Konut kredi kampanyasında geri ödeme tabloları, ve aylık taksit ödemeleri ne kadar olacak? 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi aylık taksit ödeme tablosu

Ev alma hayali olan vatandaşlar için hazırlanan uygun ödeme koşullarına sahip konut kredisi destek paketleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası ise konut kredisi kullanarak ev almak isteyen vatandaşlar kredi taksitlerinde geri ödeme oranlarının hesaplandığı tabloyu araştırmaya başladılar. Bu yazımızda ise 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi aylık taksit ödeme tablosunun detaylarını paylaştık.

11.05.2022-13:10 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-13:10) Konut kredi kampanyasında geri ödeme tabloları, ve aylık taksit ödemeleri ne kadar olacak? 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi aylık taksit ödeme tablosu

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşa müjde niteliğinde bir haber verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut kredilerinde düşük faizli ve uygun ödeme koşullarına sahip olarak hazırlanan 3 ayrı konut kredisi destek paketlerinin detaylarını paylaştı.

Kamu bankalarından kullanılacak olan ve düşük faize sahip kredi destek paketleri hakkında ise çok detaylı araştırmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası hızlıca başlatıldı. Sunulan kampanyalara göre ev almak isteyen vatandaşlar, kamu bankalarından 2 milyon TL'ye kadar kredi kullanabilecek ve 120 ay vadeye kadar bir ödeme planı çıkarılacak. Bu ödeme planlarında ise faizler 0.89 ya da 0.99 oranında uygulanacak.

Konut kredi kampanyasında geri ödeme tabloları

İlk ev birinci el şartı ile yüzde 0.99 faiz oranlı kredi

Konut kredisi destek paketleri içinde yer alan 'İlk evim Konut Finansman Paketi' kapsamında kamu bankaları ilk ve tek evini alacaklar için birinci el ve 2 milyon TL'ye kadar olan konutlara 10 yıla kadar vade seçeneği ve aylık yüzde 0.99 faiz oranlı kredi imkanı sağlanacak.

Sıfır ev ve ikinci el konutlara döviz şartlı yüzde 0.89 faiz oranlı kredi

Konut kredilerinde hazırlanan ikinci paket ise "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi" olarak sunuldu. Bu paket kapsamında döviz ve altın gibi varlıklarını TL'ye çavirme şartını yerine getiren herkese, kamu bankaları sıfır ve ikinci el konutları da içine alacak bir şekilde konutun değerinin en az yüzde 50'si, 1 Nisan 2022'den önce açılan döviz tevdiat hesabı ya da hurda altının Merkez Bankası'na satılması şartının yerine getirilmesi halinde 10 yol vadeye kadar yüzde 0.89 oranında konut kredisi çekme olanağı verilecek.

Konut kredi kampanyasında geri ödemeler ne kadar olacak?

Kamu bankasından çekilecek olan kredi miktarına göre ger ödemede ödenecek taksit miktarı ise son günlerin en çok merak edilen konusu oldu. Örnek verilecek olursa 100 bin TL olarak çekilen konut kredisine uygulanan yüzde 0.89 faiz ile aylık ödemesi 1359 TL olarak çıkıyor.

Aşağıda belirttiğimiz tabloda ise hem 0.89 hem de 0.99 faiz oranının hesaplandığı farklı kredi miktarlarının geri ödeme seçeneklerini göreceksiniz.

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi aylık taksit ödeme tablosu

0.89 faizli konut kredisi aylık taksit ödeme tablosu

0.99 faizli konut kredisi aylık taksit ödeme tablosu


Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal