Konut kiralarında yeni dönem başlıyor! Fahiş kiralara ve tapu işlemleri için yakın takip başlıyor

Konut kiralarında hızlı artış dikkatlerden kaçmadı. Fahiş kira yapanlara özel yaptırımlar gündeme geldi. Hükümetin ele aldığı fahiş kira artışları için yeni kararlar alınırken Hazine ve Maliye Bakanlığı tapularda yapılan vergi kaçırma işlemler üzerine takiplerin başlatıldığı duyuruldu. Tapu işlemlerinin yakından takip edileceği belirtilirken fahiş kiralar için neler yapılacağı merak konusu oldu. İşte fahiş kiralarda alınan önlemler detaylarıyla haberimizde

27.05.2022-18:45 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-18:45) Konut kiralarında yeni dönem başlıyor! Fahiş kiralara ve tapu işlemleri için yakın takip başlıyor

Gayrimenkul satış ve kiralama işlemleri olmak üzere sahibinden olan işlemlerde hükümetin masasına yatırıldı. İnternet sitelerine koyulan evler ile başlatılan araştırmalar sonucunda ilan sitelerinin düzenli bilgi verme zorunluluğu getirildi. Tapu işlemlerinde harç ödemelerinin düşük bedel gösterilmesi vergi kaybı ve düşük ekspertiz için kullanılırken yakın rakibe alınan tapu işlemlerinde yapılan sahteciliklere yaptırım uygulanması başladı. Geçen günlerde açıklanan düşük faili krediler evlerde fahiş artışa neden oldu. Hükümet tarafından ele alınan fahiş kiraları için yeni dönem başladı. İşte detaylar...

Maliye 8 başlıkta uyardı

Tapu işlemlerinde gayrimenkulların gerçek fiyatı üzerinden tapu işlemlerin yapılması için yeni kampanya başlatıldı. Maliye tarafından belirlenen kampanya 8 başlıktan oluşmaktadır.

Konut kiralarında fahişe son

-Gayrimenkul alım satımlarında gerekli olan tapu harçları, emlak vergisinden az olmamak üzere gerçek değer üzerinden ödenmelidir.

-Alım satımların kredi ya da nakit fark etmeksizin işlemleri malın gerçek değeri üzerinden yapılacaktır

-Tapu işlemlerinde verilen harçları eksik ödeyenler için Maliye tarafından yakın takip başlatıldı. Bu durumu yapmaya devam edenler için cezalı olarak ücret geri alınacaktır. Verginin daha az ödenmesi için malın değerini düşürülmesine izin verilmemelidir.

-Komisyoncular ile yapılan satışlarda parayı verdiğinize dair fatura alın.

-Tapu işlemlerinde yetkili olmayan kişilerin dahiliyle işlemler yanlış ya da eksik yapılabiliyor. Bu nedenle vergi kayıplarına dikkat edin.

- Komisyon ücretini verdiğinize dair emlakçı fatura vermediği takdirde en yakın vergi dairesine şikayette bulunun.

-E-devlet içerisinde yer alan kişisel bilgilere telefon numarasını kaydedin. Taşınmazar ile ilgili herhangi bir durumda anında haberiniz olsun. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal