Kömür ve Topraktan Sanat Eseri Çıkarıyor

Burdur'un Ağlasun ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ailesiyle yaşayan 22 yaşındaki Büşra Öğüt taşlara kömür, toprak ve çimen kullanarak portreler çiziyor.

17.04.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-16:06) Kömür ve Topraktan Sanat Eseri Çıkarıyor
Burdur'da hayvancılıkla geçimini sağlayan Yörük ailenin 22 yaşındaki kızı Büşra Öğüt, taşlara kömür, toprak ve çimen kullanarak portreler çiziyor.

Büşra'nın yeteneğini ilk olarak ilkokul öğretmeni farketti. Küçüklüğünden beri doğada bulduğu taş, duvar, ağaç, kuruyemiş kabuğu, ampul, gazoz kapağı gibi nesnelerin üzerine resimler yapan Büşra, özel yetenek sınavında gösterdiği başarının ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nü kazandı.

Ailesi okula gitmesini istemedi fakat onun azmi karşısında hiç kimse duramadı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde şuan 3. sınıf öğrencisi olan Büşra Öğüt, okuldan arta kalan zamanlarda ve yaz tatillerinde hayvanlara bakarak ailesine yardımcı da oluyor.

Toplumsal olaylara da kayıtsız kalmayan Öğüt, bir kayaya veya bir ağaç parçasına yakın zamandaki olayları çağrıştıran çizimler yapıyor.

Öğüt, en son evinin bahçesinde büyük bir kayanın üzerine, Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan vatandaşların kurtarıldığı esnada silah arkadaşları için gözyaşı döken askerin fotoğrafını resmetti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal