Komşular kokudan isyan etti: Kokunun kaynağını görünce şok oldular

Apartman sakinlerin kötü kokudan şikayette bulunduğu daireden tam 40 ton çöp çıktı. Eskişehir’de Zabıta ve polis ekiplerinin girdiği evde gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler, evdeki 40 ton çöp yığını uzun çalışmalar sonucu boşaltıldı.

17.01.2023-11:10 - (Son Güncelleme: 17.01.2023-17:25) Komşular kokudan isyan etti: Kokunun kaynağını görünce şok oldular

Görenleri hayrete düşüren olay yaşandı. Odunpazarı ilçesinde bir apartmanda 40 ton çöp yığının çıktı. Pis kokudan rahatsız olan apartman sakinleri şikayeti üzerine eve giren ekipler 40 ton çöp ile karşılaştı.

Odunpazarı ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’ndeki bir apartmanın 2’inci katında oturan Zeynep O.’nun, evinde yopladığı çöplerin kokuları apartman sakinlerini rahatsız etti. Apartman sakinlerinin Zeynep O’ya çöp toplamamsın için ikazda bulunsa dahi çöp toplanmaya devam etmesi üzerine şikâyetçi olundu.

Mahkeme, çöplerin evden temizlenmesi kararı verdi. Bu karar üzerine Odunpazarı Blediyesi ve Evinizde (SOBE) ekibi ile belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Zabıta ve polis harekete geçti. Apartmanın olduğu sokağa çöp kamyonları getirilirken, yol trafiğine kapatıldı. Zeynep O’nun dairesinden yaklaşık 40 ton çıkarıldı.

40 ton çöp çıktı

Kokusu mahalleyi sardı

Zeynep O.’nun apartmanının karşısında oturan Mehmet Alparslan, çöp kokusunun kendi dairelerine kadar ulaştığını söyledi.

Mahalle sakinleri konu ile ilgili ‘Evi temizleyin, düzene sokun. Mahallede koku oluyor’ diyorduk. Evi de çok pis kullanıyordu. Mahalle olarak rahatsızız. Bu konuda tüm apartman ve mahalle rahatsızdı. Dışardan ne bulursa eve getiriyordu. Ben onları görüyordum. Kendisine de söylüyorduk. ‘Ne bulursan getirme’ diyorduk. Ama eline ne geçerse getiriyordu. Herhalde psikolojik rahatsızlığı vardı. Hatta koridorun girişinde bile karton ve teneke kutular vardı. Daire kapısına bile bir sürü eski ve atık malzeme koyuyordu. Mahalle olarak bu durumdan 3 senedir rahatsızız” diye konuştu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal