Komplo filminin konusu nedir? Filmin konusu ve yorumu

Film severler ve ne izleyeceğini bulamayanlar için bu yazımızda sizlere Komplo adlı filmin konusundan bahsettik. Filmi izlemeden önce fikir sahibi olmak isteyenler için filme ilişkin detaylara haberimizde yer verdik.

03.04.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-16:29) Komplo filminin konusu nedir? Filmin konusu ve yorumu

Film sevenler için bu haberimizde Komplo adlı filmin konusundan ve yorumundan bahsedeceğiz. Orijinal adı The Contractor olan filmin konusunun yanı sıra yorumundan, incelemesinden, eleştirisinden, yönetmeninden, senaristinden, oyuncularından, karakterlerinden, yayınlanma tarihinden bahsettik. Filmi izlemeden önce geniş bir bilgiye sahip olmak isteyenler haberimizi okuyabilir.

Chris Pine'nin canlandırdığı James karakteri, hayatı boyunca Birgül birçok zorluğu ve hatta ölümcül operasyonlarda yer almıştır. Özel kuvvetlerde bütün gücünü ortaya koymaya çalışan James, binbir türlü tehlikenin içinden geçmiştir. Bu yüzden oğlunun özel anlarında yanında olamaması Onu her ne kadar üstte de eşi James'i her zaman desteklemiştir. O, zamanının çok az bir kısmını ailesiyle geçirmesine rağmen onların desteğini her zaman çok iyi hissetmiş  ve ailesine karşı olan sorumluluklarından hiçbir zaman kaçmamıştır.

Lakin olumsuz bir olay yaşayana kadar. Yaşananlardan sonra James ve ailesi için işler çok da yolunda gitmemeye başlamıştır. James'in girdi operasyonlarda vücudunda edindiği yaralar onun ordudaki yerini karmaşık bir hale getirmiştir. Yasadışı bazı ilaçlar ile ayakta kalmaya çalışan ve ordusu için aynı zamanda ailesi için çalışmaya devam etmesi gereken James, illegal girişimlere dahil olmuştur. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından emekli maaşı ve sosyal yardımlar olmadan görevinden emekli olan James,  faturaların artması bir gün borçların birikmesi, başarısızlığının gitgide büyümesi sonucunda kederli bir baba oluyor. O esnada eski amiri olan Mike'tan görev alıyor. Özel gizli bir operasyon birimi işleten Rusty ile birlikte masaya oturduktan sonra Almanya'ya, bilim adamı olan Salim'e ulaşması gerekiyor.

film konusu

Filmin yorumu 

Hikaye tam olarak bu noktadan sonra başlıyor diyebiliriz. Gerilim, aksiyon artık daha çok hissedilmeye başlıyor. Askerlik ile büyüyen, hayatını bunun çizgisinde ilerleten bir adamın yetenekleri, hedefi alt etme, görevi tamamlama gibi başarıları operasyonları süslüyor. İlk başta kasvetli bir hava karşımıza çıkarken filmin ikinci evresinden sonra artık aksiyon kelimesi ile tam anlamı ile karşılaşıyoruz diyebiliriz.Film her ne kadar beyaz perdeye yenilik getirecek türde olmasa da oyuncuları ve konusu ile beraber değerlendirildiği zaman iyi bir iş çıktığı gözlemleniyor. Birbirinden başarılı oyuncuların yer aldığı bu filmde aksiyon ve gerilim temaları işleniyor. Sosyal ya da toplumsal mesajlardan bağımsız olarak klasik bir av-avcı filmi olarak karşımıza çıkıyor. Filme puanımız 10 üzerinden 7 olurken IMDb puanı ise 5,7 olarak seyirci karşısına çıkıyor.

Filmin oyuncu kadrosu ve karakterleri

- Chris Pine – James

- Gillian Jacobs – Brianne

- Sander Thomas – Jack

- Dustin Lewis – Pastor

- Kiefer Sutherland – Rusty

- Ben Foster – Mike

- Fares Fares – Salim

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal