08.09.2022-08:05 (Son Güncelleme:08.09.2022-08:09)


1

Koma nedir?

Koma nedir?

Halk tarafından çokça merak edilen koma, travmatik kafa travması, felç, beyin tümörü, diyabet, enfeksiyon, ilaç veya alkol zehirlenmesi gibi altta yatan çeşitli rahatsızlıklar neticesinde ortaya çıkmaktadır. İnsanlar tarafından merak edilen koma, uzun süreli bilinçsizlik durumuna verilen isimdir. Komadaki insanlar; ağrılı uyaranlara, ışık ya da sese tepki vermelere mümkün değildir. İnsanlar, normal hayat döngüsünden mahrumdur ve kişi kendi isteğiyle herhangi bir şey yapamaz. Komadaki bir insana komatöz denir. Koma, bilinç kaybının en ileri halidir.



2

Terry Wallis isimli adam henüz 19 yaşındayken bir kaza sonrası komaya girdi ve tam 19 sene boyunca komada kaldı. İlk söylediği kelimelerin anne ve süt olduğu belirtildi.



3

81 yaşındaki Frail Angelo De Luca, ağaçtan düştükten sonra 4 gün komada kaldı ancak asıl şok uyandığında fark edildi. Komadan uyandıktan sonra seks bağımlısı haine gelen adam bu bağımlılığından kurtulamayınca ailesiyle de büyük sorunlar yaşamaya başladı.



4

Bir hastalık sonrası beyninde oluşan hasar sebebiyle hastaneye yatırılan Liz Sykes sürekli nöbet geçiriyordu. günlerce hastalığını teşhis etmeye çalışan doktorlar başarılı olamayınca Liz'i bilinçli olarak 3 haftalık bir komaya soktu. Bu sürede hastalığı teşhis edildi ve tedavisi uygulandı. Ancak uyandığında tüm hafızası silinmişti.



5

Sandra Ralic isimli 13 yaşındaki Hırvat kız 24 saat komada kaldıktan sonra ana dili olan Hırvatça'yı unutmuş ancak okulda daha yeni dersini almaya başladığı Almanca'yı sular seller gibi konuşuyordu. Doktorlar hala bu durumun gizemini koruduğunu belirtti.



6

Joey Hopkins isimli 22 yaşındaki genç araç kazası sonrasında 41 gün komada kaldı. Annesi oğlunun başında beklerken oğlunun bir anda uyandığını ve kendisine küfrettiğini duyunca şok olmuş.



7

3 yaşındaki Ya Wen isimli çocuk bir kamyonun çarpması sonucu komaya girdi. Ciddi şekilde yaralanan ve 5 gün komada kalan çocuk uyandıktan sonra sigara ve alkol kullanmak isteyince hem ailesi hem de doktorlar şok oldu.



8

Wendy Richmond isimli 53 yaşındaki kadının nadir hastalığı duyanları şaşırtıyor. Wendy ne zaman duygusallaşsa, gülse veya ağlasa bir tür koma haline giriyor. Çocuklarına her "Sizi seviyorum" dediğinde komaya giren kadına doktorların tek önerisi duygusallıktan uzak yaşamak.



9

Layla Towsey memejit sebebiyle komaya girdiğinde 3 yaşındaydı. 5 gün boyunca komada kalan Layla, ünlü grup ABBA'nın şarkısı Mamma Mia'yı söyleyerek uyandı.



10

27 haftalık hamile olan Valerie Leah, domuz gribine yakalanınca doktorlar anne adayını uyutup bebeği öyle doğurmayı planladı. Anne olduğundan habersiz uyutulan Leah, bebeğini 3 hafta sonra uyandığında kucağına alabildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr