Koltuk Altı Kokusunu Önlemenin Yolları

Özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle birlikte koltuk altı terler ve kokmaya başlar. Bunu önlemek ise evde hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif ile mümkün. İşte koltuk altı kokusunu önlemenin yolları ve koltuk altı detoks tarifi...

23.05.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-16:29) Koltuk Altı Kokusunu Önlemenin Yolları

Yoğun bir iş temposu olanlar, toplu taşıma kullananlar, egzersiz yapanlar çok iyi bilir ki koltuk altı rahatsız edici şekilde kokabilir. Vücut ısısının yükselmesiyle birlikte hipotalamus bir termostat görevi görerek vücudun ısı kaybetmesi için vücuda terleme emri verir. Ter bezleri tuz ve sudan oluşan bir sıvı üretir ve aslında bu sıvı kokusuzdur. Ancak koltuk altı gibi bölgelerde bulunan bakteriler ter ile beslendiği için kötü koku oluşmasına neden olur. Ancak bunu engellemenin birkaç yöntemi var. Gelin bu yöntemleri birlikte inceleyelim...

KOLTUK ALTI KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

  • Koltuk altınızın temiz olduğundan emin olun. Kokuyu gidermek adına koltuk altılarınızı beyaz bir sabun ve su ile yıkamak güzel bir yöntemdir fakat cildinizin sabundan iyice arındığından emin olmanız gerekir.
  • Deodorantlarınızın içeriğinde alimünyum, paraben, phthalates ve propilen glikol olmamasına dikkat edin. Bu ürünler koltuk altınızdaki bakterilerin çoğalmasına ve kötü kokuya neden olduğu gibi sağlığınızı da ciddi anlamda etkiler.
  • Doğal kumaşlar kullanın. Çok sıkı ve suni kumaşlar cildinizin hava almasına engel olacağı için terleme miktarını ve bakteri sayısının artmasına neden olur. Bu nedenle pamuklu, keten gibi kumaşlar giymeye özen gösterin.
  • Koltuk altı tüylerinizi düzenli olarak temizleyin.
  • Koltuk altı detoksu yapmayı ihmal etmeyin.

KOLTUK ALTI DETOKSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı bentonit kili
  • 2 çay kaşığı elma sirkesi

NASIL YAPILIR?

Derin bir kabın içerisine kili ve elma sirkesini ekleyip karıştırdıktan sonra, koltuk altınıza sürün. Daha sonra 5-15 dakika bekletin. Öncelikle bir deneme yaparak herhangi bir kaşıntı veya yanma hissederseniz vücudunuza yeniden uygulamayın. Bu detoksu ilk kez yapacaksanız ilk seferinde bekletme 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra koltuk altınızı duşa girerek veya ıslak bir bezle temizleyebilirsiniz. Bu işlemi haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal