Kolsuz Doğdu, Pilot Oldu, Ayaklarıyla Uçuyor

ABD’li Jessica Cox, 2 kolu olmadan dünyaya geldi. Çocukken ona çoğu insan, 'Şunu yapamazsın, bunu başaramazsın çünkü engellisin' dedi. Fakat o, hepsini yanıltarak çok şey başardı.

19.08.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-17:52) Kolsuz Doğdu, Pilot Oldu, Ayaklarıyla Uçuyor

'Neden kollarım olmadan doğduğumu bilmiyorum' diye konuşan Cox, hem dalıyor, hem sörf yapıyor hem de tekvandoda siyah kuşak sahibi. Üniversite eğitimi tamamladıktan sonra bir pilotun, 'Uçmayı düşünür müsün? ' sorusunu sormasıyla hayatının değiştiğini dile getiren Cox, 'Onunla ilk kez uçağa bindiğimde uçabilmek, pilot olmak için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdim ve başardım' ifadelerini kullandı.

Uçuş için hazırlık yapmanın uçmak kadar önemli olduğunu, yakıtı kontrol etmek benzeri oldukça şeyi yaptıktan sonra yola çıktığını belirten Cox ayaklarını kullanarak uçuş yapıyor. Ve, kolları olmadan uçan ilk kadın pilot olmanın onurunu yaşadığına vurgu yapıyor.

'Bu, benim için inanılmaz bir duygu. Uçmak insana anlatılması güç bir özgürlük duygusu yaşatıyor' ifadesini kullanan Cox’u en çok mutlu eden şeyin de engelliler için ilham kaynağı olmak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal