Kolombiya'daki Protestolarda 1 Polis Ağır Yaralandı

Kolombiya'nın Neiva kentinde yol kapatan göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada, maskeli kişilerin attığı el yapımı patlayıcının isabet ettiği bir polis ağır yaralandı.

27.11.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-09:11)

Kolombiya'daki hükümet karşıtı gösterilerde maskeli kişilerin attığı patlayıcının polise isabet etmesi sonucu bir polis ağır yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Hükümetin ücretler ve emeklilikle ilgili planladığı değişiklikler karşısında 21 Kasım'da ilan edilen genel grevle başlayan protesto gösterileri, hükümetin diyalog denemelerine karşın başkent Bogota ve diğer büyük kentlerde sürüyor.

Kolombiya basınındaki haberlere göre, ülkenin ortasındaki Huila yönetim bölgesinin başkenti Neiva'da Güney Kolombiya Üniversitesi (USCO) öğrencilerinin çoğunlukta olduğu bir grup protestocu, bölgedeki önemli bir caddeyi barikatlarla kapattı.

Yolu trafiğe açmak isteyen polisler, maskeli kişilerin de aralarında bulunduğu protestocuları göz yaşartıcı gazla müdahale ederek dağıttı. Taşla polise karşılık veren göstericilerin attığı el yapımı patlayıcının isabet ettiği polis ağır yaralandı. Olay sonrası 2 kişi gözaltına alındı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal