Kolombiya Dünya Turu

Güney Amerika’nın en hareketli ülkelerinden biri olarak bilinen Kolombiya dünya turu için de biçilmiş kaftandır. Başkenti Bogota şehridir. Bu bölgenin dördüncü büyük şehri olup, İspanyolca’nın en yoğun konuşulduğu yerlerden biridir.

17.07.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:45) Kolombiya Dünya Turu

Latin Amerika’nın sembol haline gelmiş ülkelerinden biri olan Kolombiya, Ekvador, Peru, Panama, Karayip Denizi, Brezilye, Venezuela gibi ülkelerle de komşuluk yapmaktadır. Çevresi Büyük Okyanus’la kapıdır.

Kolombiya, Kolomb’un ülkesi adıyla bilindiği gibi, tarihte ağır sömürgelere maruz kalmış; yerli halkını yitirmiştir. Bu adı, Venezuela asıllı devrimci Francisco de Miranda vermiştir. Zira, isim semboliktir; çünkü, Kristof Kolomb buraya hiç gelmemiştir. Ama, ülke İspanyollar’ın ve Portekizler’in işgaliyle dağıtılmıştır. Tarihte bilinen büyük yerli grup, İnkalar da burada yaşamışlardır. 19. yüzyılın başında, ülke bağımsızlığını ilan etmiştir.

Kolombiya’ya Nasıl Gidilir?

Kolombiya dünya turu adına, en avantajlı konulardan biri, buranın vizesiz ülkeler statüsüne girmesi; Türkiye’den gidenlerden 90 gün boyunca vize talep edilmemesidir.

Avrupa’dan aktarmalı uçuşlarla, Kolombiya dünya turu rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

Ülkeye gidildiğindeyse, minibüslerin ve otobüslerin olduğu bir ulaşım ağıyla karşılaşılacağının belirtilmesi gerekir.

Kolombiya’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Geçmişte, İspanya’nın sömürge alanlarından biri şeklinde bilinen Kolombiya, bu anlamda kolonyal mimarinin örneklerini barındırmaktadır. Koyu civciv sarısı binaları, tek ya da iki katlı şirin evleri, dar sokakları sizleri Latin büyüsünün çarpıcılığıyla karşılaştıracaktır.

Başkent Bogota, dünyada en çok müzenin bir arada yer aldığı yerleşkelerden biri sayılmaktadır; ki, burada 60’a yakın mekân boy göstermektedir. Şişman, iri figürleriyle tanınan ünlü Kolombiyalı ressam Fernando Botero adına açılan müze buradadır. Diğer müzelerin kimilerini ise şu şekilde saymamız mümkündür:

*Kolonyal Müze

*Ulusal Kolombiya Üniversitesi Sanat Müzesi

*Artes Graficas Müzesi

*Bogota Müzesi

*Mimar Leopoldo Rother Müzesi

*Eslalom Müzesi

*Bogota Art Contemporary Müzesi

Ülkenin en önemli uyuşturucu kaçakçılardan olan, birçok edebiyat eseri ve sinema filmi tarafından da ilgi çekici bir malzeme oluşturan Pablo Escobar da bu kentte doğmuştur. Kendisinin yaşadığı evi görmek için gelen turistler de mevcuttur. Dilerseniz, bu evde de vakit geçirebilirsiniz.

Cartagena adlı tarihi liman kentine de uğramanızı tavsiye ederiz. Burada renkli renkli kiliseler, eski saraylar, Arnavut kaldırımlı minik sokaklar, köşe kahveleri de görmeniz olasıdır. Masalsı bir şehirdir.

El Tuparro Milli Parkı’na uğradığınızda da, Kolombiya dünya turu kapsamında, Amazon ormanları boyunca bir derinliğin gizeminin peşine düşebilirsiniz. 300’ün üstünde kuş türünün yaşadığı, nehir boyunu takip edebilirsiniz.

Playa Morromico ve benzeri plajlarıyla da, deniz keyfinin sürüleceği ülkelerden biri olan Kolombiya’da, minik bir ada şeklinde Karayipler boyunca uzanan bir ada olan Providencia’yı da ziyaret etmeniz de bir seçenek şeklinde mümkündür.

Kolombiya’da, Brezilya’nın ünlü Rio karnavalının bir benzeri olan Barranquila Karnavalı da yağılmakta olup, mart ayında bölge acayip şenlenir. O anlamda, zengin bir eğlence seçeneği olarak karnaval da değerlendirilebilir.

Ayrıca, ülke, El Poblado adlı yerleşkesinde birçok gece kulübü, bar, kafe de barındırmaktadır. Tekno, elektronik müzik partileri, alternatif müzik mekânları, içki içilecek yerler burada konumlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal