Kolombiya Devlet Başkanı’na Saldırı! İçinde Olduğu Helikopter Delik Deşik Oldu

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'ne saldırı yapıldı. içinde bulunduğu başkanlık helikopterine gerçekleşen silahlı saldırıda helikoptere isabet eden mermiler

26.06.2021-11:28 - (Son Güncelleme: 26.06.2021-11:32) Kolombiya Devlet Başkanı’na Saldırı! İçinde Olduğu Helikopter Delik Deşik Oldu

Kolombiya Devlet Başkanı neredeyse saldırıya kurban gidiyordu. Medyada yer alan habere göre, askeri kaynaklar, Duque'nin ülkenin kuzeydoğusundaki Catatumbo bölgesine gerçekleştirdiği gezinin ardından seyahat ettiği helikoptere ateş açıldığını bildirdi. 

SALDIRIDA YARALANAN YOK 

Meydana gelen saldırıda, Duque ve yanında olanların herhangi bir yaralanmaya denk gelmediği dile getirildi. Gerekli yetkililer, Devlet Başkanı Duque'nin Norte de Santander yönetim bölgesine bağlı Sardinata şehri belediyesine gün içinde bir ziyaret yapacağını bildirdi. Söz konusu saldırıyı gerçekleştirenlerin belirlenmesine çalışıldığı söylendi. 

DUQUE: ‘KORKAKÇA BİR SALDIRI’ 

Saldırının ardından Norte de Santander yönetim bölgesine bağlı Cucuta kentinde kısa bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Duque, sınır kenti Cucuta'ya inmek üzereyken içinde bulunduğu helikoptere ‘korkakça’ bir saldırı gerçekleştiği belirtildi. Başkan Duque, olaydan herhangi bir zarara uğramadıklarına dikkat çekerek ‘Hem hava aracı hem de helikopterin kapasitesi ölümcül bir şeyin olmasını engelledi. Gerçek şu ki, başkanlık helikopterinde mermilerin görüldüğü korkakça bir saldırının izleri var’ şeklinde konuştu. 

ÇETELERE KARŞI MÜCADELE MESAJI VERDİ 

Uyuşturucu kaçakçısı ve silahlı örgütlere karşı mücadelede kararlılık mesajı veren Duque, bu tarz saldırıların kendilerini yıldırmayacağını dile getirdi. 

HELİKOPTERE 6 KURŞUN İSABET ETTİ 

Öte yandan yetkililerin yayınladıkları görüntülerde helikoptere 6 kurşunun isabet ettiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal