Koğuş Arkadaşlarını Öldürüp, Kanıyla Duvara Lakaplarını Yazdılar

Çorum L Tipi Cezaevi'nde koğuşta hükümlü Fırat Tuncel'i boğarak öldürüp boğazını kesen, sonrasında ise kanıyla duvara lakaplarını yazan Ünsal Ateş ve Çağrı Yasa müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

06.10.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-16:51) Koğuş Arkadaşlarını Öldürüp, Kanıyla Duvara Lakaplarını Yazdılar

Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşta, hükümlü Fırat Tuncel'i iple boğduktan sonra boğazını kesici aletle kesen ve kanıyla duvara lakaplarını yazan Ünsal Ateş ve kendisine yardım eden Çağrı Yasa'ya müebbet hapis cezası verildi.

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cinayet suçundan müebbet hapis cezası çeken Ünsal Ateş, 'kasten yaralama' hükümlüsü Çağrı Yasa ile birlikte aynı koğuşta kaldıkları Fırat Tuncel'i kişisel eşyasını çaldığı iddiasıyla iple boğarak öldürdü. Tuncel'e yapılan otopside kesici aletle boğazının kesildiği belirlendi.

Olayın ardından soruşturma başlatılırken, hükümlü Ünsal Ateş ve Çağrı Yasa Çorum'dan alınarak başka cezaevlerine nakledildi. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 hükümlü hakkında  'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçlamalarından iddianame hazırlandı. İddianame, Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki sanık, SEGBİS aracılığıyla son kez hakim karşısına çıktı. Son savunması alınan Ünal Ateş, cinayeti kendisinin işlediğini, Çağrı Yasa'nın olayla ilgisi olmadığını söyledi. Çağrı Yasa da suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, 2 sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

KANLA DUVARA LAKAPLARINI YAZMIŞTI

Ünsal Ateş, daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmasında Fırat Tuncel'i boğarak öldürdükten sonra meyve bıçağıyla boğazını kestiğini, Tuncel'in kanıyla koğuşun duvarına kendi lakabı 'Ateş' ile arkadaşı Çağrı Yasa'nın lakabı olan 'Çaki' yazdığını soğukkanlılıkla anlatmıştı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal