Kocaeli'ndeki palet fabrikasında yangın çıktı: Kaymakamdan ilk açıklama geldi

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir palet fabrikasında yangın çıktı. Ekipler, yangının söndürülmesiyle ilgili harekete geçti. Gebze Kaymakamı ve Kocaeli Belediye Başkanı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

09.12.2023-09:45 - (Son Güncelleme: 09.12.2023-09:45) Kocaeli'ndeki palet fabrikasında yangın çıktı: Kaymakamdan ilk açıklama geldi

KocaeliKocaeli'nin Gebze ilçesinde kimyasal ürünlerin bulunduğu depoda Yangın çıktı.

Yangın, Gebze ilçesi Barış Mahallesi 1805/3. Sokakta bulunan bir palet fabrikasında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kocaeli

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Yangın tüm fabrikayı sararken gecenin karanlığını gökyüzüne yükselen alevler aydınlattı. Ekiplerin, zaman zaman patlamaların da meydana geldiği yangına müdahalesi devam ediyor.

“Söndürme ihtimali çok yok”

Konuyla ilgili Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit açıklama yaptı. Özyiğit, "İlk andan itibaren 

devletimizin tüm kurumları başta AFAD ve itfaiye olmak üzere tedbirleri aldılar. Tedbirleri arkadaşlarımız etrafa sıçramayacak şekilde aldılar çünkü müdahaleyle söndürme ihtimali çok yok. O nedenle çevre fabrikalara, tesislere yangın ulaşmayacak. Yangının kendiliğinden sönmesini bekliyoruz. Müdahaleyle kimyasal ürün olduğu için söndürme ihtimali çok yok" diye konuştu. Sözlerinin devamında Özyiğit, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu olmadığını, içeride çalışanın bulunmadığını aktararak, depoda bulunan 2 bekçinin dışarı çıktığını kaydetti.

“Mahalleli mağdur olmayacak”

Müdahalenin öncelikle yangının çevreye sıçramaması yönünde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  "Ancak kimyasal olduğu için de ani söndürme imkanı yok. Mal sahiplerinden aldığımız bilgiye dayalı olarak gaz oluşturup zehirli hale gelen herhangi bir durum söz konusu değil. O anlamda çevrede meskun mahalleleri rahatsız edecek bir durum meydana gelmeyecek. Reçine özellikli malzemelerin olduğu daha çok ifade edilmiş durumda. İnşallah öğlene doğru tamamen söndürülmüş olacağını tahmin ediyoruz." 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal