Kocaeli’de Büyük Vurgun! Bir Şüpheli Fatura Ödeme Merkezinde Yüzlerce Kişiyi Dolandırdı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir fatura ödeme merkezini devralan F.S.A., bir ay boyunca tahsilat yaptıktan sonra bir anda ortadan kayboldu. Mağdur vatandaşlar durumu fark edince karakola akın etti.

09.07.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-13:16) Kocaeli’de Büyük Vurgun! Bir Şüpheli Fatura Ödeme Merkezinde Yüzlerce Kişiyi Dolandırdı

Kocaeli’de bulunan Orhan Gazi Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde seneler boyunca faaliyette olan fatura ödeme merkezini bir ay evvel F.S.A. isimli şahıs üzerine aldı. Buna bağlı olarak tam bir ay süre boyunca fatura tahsilatı yapan F.S.A. bunların ardından eşyalarını alarak, satın aldığı iş yeri fatura ödeme merkezini kapattı. Diğer yandan F.S.A.’nın iş yerinin kapalı olması sebebi ile başka yerlerde faturalarını ödemek isteyen mağdur vatandaşlar, bir önceki faturalarının ödenmediğini fark edince önce bir şok yaşayıp daha sonra hemen gerekli birimlere şikayette bulundu. 


‘KOCA BİR İLÇENİN FATURA PARASINI TOPLAYIP GİTTİLER’

Yaşanan skandal olayın üzerine mağdur vatandaşlara tahsilat makbuzu altında bir kağıt basıp verdiklerini dile getiren esnaf Hakan Kurt, neredeyse kapıya 60 kişinin şikayete geldiğini de belirterek ‘Buranın eski sahibi yasal bir şekilde fatura ödemesi alabiliyordu ve bunun bir teminatı vardı. Daha sonra burayı devretmek istedi ve internete ilan verdi. İlanda aylık şu kadar fatura alıyorum burayı devredeceğim, diye not yazmış. Daha sonra İstanbul’dan gelen bir kişi buranın karlı olduğunu görünce aldı. İnsanlar da yıllardır buraya ödeme yaptıkları için hiç şüphe duymamışlar. Kendilerine tahsilat makbuzu altında bir kağıt basıp veriyorlar. Bu kağıtta isim bile yok. İnsanlar fatura ödedik diye boş kağıda para verdiler. Daha sonra milletin parasını alıp topladılar ve şu anda da ortada yoklar. Şu an kapıya hiç gelmezse 50-60 kişi şikayet için geliyor. Bir ayda yapan sayıyı siz düşünün. Koca bir ilçenin fatura parasını toplayıp gittiler’ ifadelerini kullandı. 

‘BENİM GİBİ ÇOK MAĞDUR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Seneler boyunca aynı fatura ödeme merkezine işlerini hallettiğini dile getiren Hatice Keskin, yaşadığı mağduriyeti bildirerek ‘Bu ayın faturasını ödemeye gelince buranın kapalı olduğunu öğrendim ve ödemek için başka bir yere gittim. Bana orada geçen ayın faturasının da ödenmediğini söylediler ama ben ödemiştim, hatta makbuzu da yanımda. Belki bir yanlışlık vardır diye tekrar buraya geldim ama kapı duvar. Kime gideceğiz, nereye gideceğiz bilmiyoruz. İnsanlar hep buraya ödeme yapmaya geliyordu ve benim gibi çok mağdur olduğunu düşünüyorum. Ben 15-20 senedir bütün ödemelerimi burada yapıyordum, şu anda bir aylık ödenmemiş faturam olduğu görülüyor. Başka bir şey çıkar mı bilmiyorum’ dedi. 

‘FATURALARIMIZ ÖDENMEMİŞ, MAĞDURUZ’

Mağdur olan vatandaşlardan Cevdet Kılıç ise senelerdir gittiği yerde böyle bir olay yaşamanın tedirginliğini yaşayarak, ‘Ben bu ay bin 870 liralık fatura ödedim. Doğalgaz, su ve elektrik faturalarıydı bunlar. Şu anda da burası kapalı, faturalarımız ödenmemiş mağduruz. Yıllardır burada ödeme yapıyorduk ama bu ay böyle bir sıkıntı yaşadık. Faturayı ödememişiz gözüküyoruz’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal