Kocaeli Merkezli FETÖ Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

Kocaeli merkezli 7 şehirde, hain darbe girişiminde bulunan paralel yapılanma FETÖ'nün askeri koluna ilişkin gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 14 askeri personelden 2'si tutuklanırken 12 kişi adli kontrol kaydı ile serbest kaldı.

14.02.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-16:50) Kocaeli Merkezli FETÖ Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

Kocaeli merkezli 7 şehirde, hain darbe girişiminde bulunan paralel yapılanma FETÖ'nün askeri koluna ilişkin gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 14 askeri personelden 2'si tutuklanırken 12 kişi adli kontrol kaydı ile serbest kaldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin  yürütülen soruşturma kapsamında 16 zanlı  hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri faaliyete geçti. Ekipler tarafından Kocaeli merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Yalova ve Zonguldak'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda 12'si muvazzaf, 2'si açıkta ve 2'si de emekli olmak üzere toplam 16 askeri çalışandan 14'ü yakalandı.

12 KİŞİ SERBEST KALDI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlılar, işlemlerden sonra Kocaeli Adliyesi'ne gönderildi. Hakim karşısına çıkan zanlılardan1 muvazzaf astsubay ile 1 emekli astsubayın tutuklanmasına kararkılınırken; 1 muvazzaf binbaşı, 1 muvazzaf yüzbaşı, 1 muvazzaf teğmen, 7'si muvazzaf 9 astsubay olmak üzere toplam 12 kişi adli kontrol kaydı ile serbest kaldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal