Koca engerek yılanı Türkiye'de sürü halinde görüntülendi. Tek ısırığı bile öldürüyor!

Çoğu insanın görünce korktuğu adını bile duyduğunda ürperdiği koca engerek yılanı ülkemizde sürü halinde görüntülendi? Peki engerek yılanı nerede ortaya çıktı? Ne kadar tehlikeli? İşte detaylar...

19.05.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-16:15) Koca engerek yılanı Türkiye'de sürü halinde görüntülendi. Tek ısırığı bile öldürüyor!

Tek ısırığının bile hayatı sonlandırdığı bilinen çok az rastlanan engerek yılanı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde görüntülendi. Tehlikeli olduğu bilinen ve nesli tükenmekte olan sürüngen sürü halindeydi.

Sarıçiçek yaylasın da kenger toplayan bir vatandaş tarlada engerek yılanı görüntüledi. 500 M'ye kadar sığınabilen engerek yılanı korkuttu.
kahramanmaraş'ta engerekli yılan görünrülendi

Kenger toplayan Mehmet Ceylan isimli şahıs taşların arasından gelen ses ile ürperdi. Seslerin olduğu bölgeye doğru yöneldi. Sürü halinde 10'a yakın engerek yılan ile karşılaştı. Bu anı kayıt etti.

Hem ürkütücü hem de özel bir keşif oldu

Bölgede Engerek yılanına rastlayan Ceyhan şu sözleri söyledi; “Benim için de hem ürkütücü hem de özel bir keşif oldu. Bu kadar çok yılanı ilk kez bir arada gördüm. Yaptığım araştırmada engerek yılanı olduğunu öğrendim. Bu bölgede yaşadıklarına dair bir şey duymamıştım. Korkutucu oldukları kadar da nadir bir güzellikteler. Onları gördüğüm anı asla unutmayacağım. Yuvaya tam yaklaşamadım ama 10’dan fazla yılan vardı. Çok zehirli olduklarını biliyorum” dedi.
Kahramanmaraş'ta sürü halinde engerek yılanları görüntülendi

İnceleme başlatılacak

Çok nadir rastlanan ve zehirli olduğu bilinen Engerek yılanı için Doğa Koruma ve Milli Parklar Elbistan Şefliği olaya el attı. Nesli tükendiği bilinen yılan için inceleme başlattı.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal