Koca Coronavirüs Verileriyle İlgili İddialara Cevap Verdi

Geçtiğimiz gün sosyal medyada ortaya atılan iddialarda, Türkiye'de coronavirüs vaka sayısının fazla olduğu fakat açıklanmadığı belirtildi. Bu iddialara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca anında cevap verdi ve verilerin anlık gerçek veriler olduğunu söyledi.

30.03.2020-08:55 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-08:44) Koca Coronavirüs Verileriyle İlgili İddialara Cevap Verdi

Türkiye'de coronavirüs salgını hızla etkisini artırırken vaka sayısı on bine yaklaştı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinde iddialar dönmeye başladı. Bunların arasında 'Türkiye'de verilerin gizlendiği, vaka sayısının çok daha fazla olduğu' iddiası yer aldı.

İddiaların gündeme gelmesin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca anında bir açıklama yaptı. İddialara sosyal medya hesabında cevap veren Koca, "Sosyal medyada yer alan, açıkladığımız verilerde tutarsızlık olduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Doğrudan Covid-19 tanısını esas almıştır. Veriler, anlık gerçek verilerdir. Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası yoktur." ifadelerini kullanmaya başladı. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Yapılan son açıklamalara göre Türkiye'de coronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 131'e yükseldi. Öte yandan vaka sayısı ise 9 bin 217'ye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal