Kleopatra'nın Yüzdüğüne İnanılan Antik Havuza Büyük İlgi

Denizli'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'de, 2 bin 500 yıllık Antik Kleopatra Havuzu'na ziyaretçilerin ilgisi büyük.

02.09.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-10:45) Kleopatra'nın Yüzdüğüne İnanılan Antik Havuza Büyük İlgi

Turistler, Antik Havuzdaki Tarihi Sütunlar Arasında Yüzüyor

Denizli Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'nde, yaz kış 36 derece su sıcaklığına sahip 2 bin 500 yıllık olan Antik Kleopatra Havuzu, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Antik çağdan bu yana termal tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale'de, milattan sonra 692'de meydana gelen depremde, sütunların yıkılması ve termal suyun birikmesiyle doğal yollarla oluşan Hierapolis'deki antik havuz, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler tarafından ziyaret ediliyor.

‘Havuzun Doğası ve Tarihi Yapısı İçine Çekiyor’

Mısır kraliçesi Kleopatra'nın da yüzdüğüne inanılan tarihi havuzda, ziyaretçilere antik kalıntılar arasında yüzme olanağı sunuluyor. Antik havuzda yüzmenin eşsiz deneyim olduğunu ifade eden Furkan Sırmacı, 'Buraya gelmeyi çok istiyorduk. Havuzun doğası ve tarihi yapısı içine çekiyor. İçinde antik dönemlerden kalma sütunlar var. Yaz kış 36 derece olduğu için yaz kışın girilebilir. Kesinlikle gelinip görülmesi gereken bir yer' dedi.

Karabük'ten ailesiyle birlikte Pamukkale'ye gelen Ali Fuat, 'Burada yüzmek keyif verici. Tarihi atmosferi etkileyici. Şifalı suları var. Dört mevsim girilebilecek bir havuz' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal