KKTC'deki Yangın Kontrol Altına Alındı! Türkiye'ye Teşekkür Ettiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) dün Tepebaşı bölgesi ile Kormacit köyü ve Kalkanlı yerleşim bölgesi yakınında çıkan yangınlar kontrol altına alındı. KKTC Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye'ye helikopter yolladığı için teşekkür etti ve "Felaket daha da büyüyecekti." dedi.

18.05.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-11:55) KKTC'deki Yangın Kontrol Altına Alındı! Türkiye'ye Teşekkür Ettiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün aynı anlarda, Tepebaşı bölgesi ile Kormacit köyü ve Kalkanlı yerleşim bölgesi yakınında yangın çıktı. Yangınlar itfaiye, sivil savunma, polis ve askerlerce gece boyunca süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. 

Yangın bölgesinde araştırmalar yapan KKTC Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz, yangınların neden çıktığına dair açıklama yaptı ve "Bir yerde elektrik tellerinden bir yerde de sigara izmaritinden yangınların çıktığını tahmin ediyoruz." dedi. Sabotaj olup olmadığı yönünde araştırmaların yapıldığını söyleyen Oğuz, "Geniş bir değerlendirme çalışması yapılıyor. Sonuçlar açıklanacak." dedi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Yangında 500 ile 800 yaşındaki ağaçların da yandığını belirten Oğuz, "Türkiye helikopter göndermeseydi. Felaket daha da büyüyecekti." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal