KKTC'de Bürokratların Maaşından Kesinti Yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler artırılmaya devam ediyor. Hükümet ödenek yaratmak için başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin maaşlarında yüzde 56 kesinti yaptı.

26.03.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-09:06) KKTC'de Bürokratların Maaşından Kesinti Yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı mücadele edebilmek için yeni ekonomik önlemler aldı. Hükümet salgına karşı kaynak yaratabilmek için bazı kesintilere gitti. Başbakan Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu ile yaptığı görüşmenin ardından alınan önlemler için açıklamada bulundu.

Tatar, küresel pandemi ile mücadele edebilmek için toplum olarak fedakarlık yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Açıklamalarına devam eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kendisinin, bakanların ve milletvekillerinin maaşlarından yüzde 56 kesinti yapılacağını belirtti. Öte yandan ülkede 5 bin liranın üzerinde maaş alan memurlardan da yüzde 25'e kadar çıkacak kesinti yapılacağı belirtildi. Tatar konuyla ilgili olarak, "Net 5 bin TL üzerinde olan maaşlardan yüzde 25'e kadar ulaşan kesinti yapılacaktır. En yüksek maaş ise net 8,500 TL’yi geçmeyecek şekilde kesintinin yüzdeliğine bakılmaksızın düzenlenecektir. Örneğin; 6 bin TL net maaş alan birinden yüzde 16, 10 bin TL maaş alan bir kamu görevlisinden yüzde 25, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri ve (milletvekilleri) siyasi kamu görevlilerinin maaşlarından yüzde 56’ya varan kesintiler yapılmıştır. Net 5 bin TL'nin altındaki maaşlara hiçbir kesinti yapılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"BİR BUÇUK MİLYARLIK KAYNAK YARATTIK"

Tatar ayrıca, "Olağanüstü durumda ekonomimiz frene bastı. Aylık 550 milyon TL gelirimiz, 200 milyon TL'nin altına düştü. Bizler de ona göre adımlar attık. Bir buçuk milyar TL'lik kaynak yarattık." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal