23.02.2023-10:22 (Son Güncelleme:23.02.2023-10:22)


1

Malatya, Osmaniye ve Gaziantep 5 sosyal market çalışması geçerken, depremzedeler bu marketlerden ihtiyaç duyduğu ürünleri ücretsiz olarak edinebilecek.



2

Sosyal market daha açılacak Kızılay’dan yapılan resmi açıklamaya göre, açılan sosyal marketlerin yanı sıra depremden etkilenen diğer şehirlerde hafta sonuna kadar 7 sosyal market daha açılması planlanıyor. Marketler, depremzedeleri kolay ulaşabilmesi için çadır kent ve merkezine yakın konumlarda açıldı.



3

Şu an için 4 ilde açılan 5 sosyal market içerisinde; "Erkek, Kadın ve Çocuk Giyim "Gıda kolisi ve/veya gıda malzemeleri (bulgur, pirinç, kek, süt, yağ, v.s) "Hijyen kolisi ve/veya hijyen malzemeleri (çocuk bezi, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete) bulunuyor."



4

Marketler 'de Kızılay gönüllüleri görev alıyor Depremin ilk anından itibaren bölgedeki Kızılay profesyonel ekipleri her türlü desteği sağlayan gönülleri sosyal marketlerde aktif görev alacak. Marketler, gönüllerin desteği ile günün büyük bölümünde açık olacak.



5

Sosyal market noktaları Adıyaman-Eğriçayır Çadırkent Malatya - Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı Malatya - Yeşilyurt Belediyesi Hayır Çarşısı Osmaniye - Masal Park Gaziantep - İslâhiye Bahçelievler Mahallesi

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com