Kızılay afetzedelere hizmetlerine devam ediyor: Sağlık hizmet noktaları güncellendi

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında yaraların sarılması için desteklerine devam eden Kızılay, hastaneye ulaşamayan vatandaşlar için 6 ilde hizmet veren 6 mobil sağlık aracıyla hizmet verdiğini açıkladı.

23.02.2023-09:47 - (Son Güncelleme: 23.02.2023-17:18) Kızılay afetzedelere hizmetlerine devam ediyor: Sağlık hizmet noktaları güncellendi

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşların toparlanması için başlatılan seferberlik sürüyor. Çalışmalara  destek veren kurumlardan Kızılay, mobil sağlık araçları sayesinde hastanelere ulaşım sağlayamayan vatandaşlar için sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. 

Sağlık ekiplerinin yerleri güncellendi

İHA’da yer alan habere göre; Türkiye’nin en yıkıcı depremleri olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında profesyonel ve gönüllü kadrosu, afet bölgesinde çalışmalara devam ediyor. 

Kızılay Mobil Sağlık Aracı

Yaraları sarmak için çalışmalarını sürdüren kurumlardan birisi olan Kızılay, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 İl'de hizmet veren 6 mobil sağlık aracı sağlık müdürlükleri ile koordineli çalışarak afetzedelere sağlık hizmet sunuyor.

Kızılay’ın mobil sağlık hizmet noktaları şu şekilde:

- Kahramanmaraş: Alembey, Çiçek, Akveren köyleri (Elbistan)

- Hatay: Narlıca Mahallesi

- Adıyaman: Şambayat

- Gaziantep: Nogaylar, Naimler, Yaylacık köyleri (Nurdağ)

- Malatya: KYK Yurdu Arkası Çadırkent

- Osmaniye: Çolaklı, Kalecik, Artlıtaş köyleri

Kızılay mobil sağlık araçları bölgede 7 farklı branşta uzman hekim, 7 halk sağlığı uzmanı, 7 psikolog, 7 röntgen teknisyeni ile görev yaparken bunlara ek olarak 5 hekim, 7 psikolog, 7 halk sağlığı uzmanı Kızılay gönüllüsü olarak afetzedelere sağlık hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal