Kızartmaların Yağ Çekmesini Bu Yöntemle Engelleyin!

Yemekleri kızartma yöntemi kullanarak yaptığınızda oldukça lezzetli olur. Fakat bu yöntemin sağlıksız olduğu söylenir. Kızartma her ne kadar lezzeti fazla hissettirse de oldukça yağ çeker. Peki besinlerin yağ çekmesi nasıl engellenebilir? İşte detaylar…

29.06.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-15:57) Kızartmaların Yağ Çekmesini Bu Yöntemle Engelleyin!

Her yaştan insan kızartılarak yapılan patatesi ya da köfteyi sever ama kızartmanın da fazla yağlı olması zannettiğimizden daha çok yağ tüketimine neden olur. Bu yağ oranını en aza indirmek için bazı yöntemleri kullanabiliriz.

KIZARTMALAR NEDEN YAĞ ÇEKER?

Kızartmaların yağ çekmesinin ana nedeni uygun yağ seçiminin yapılmamasıdır. Kızartma yaparken özellikle ısıya dayanıklı yağlar tercih edilmelidir. Yağın dayanma süresinin kısa olması hem fazladan yağ çekmesine hem de yağın kısa sürede yanmasına neden olur. Bu nedenle fındık yağı, yer fıstığı yağı, ay çiçeği yağı vb. ısıya dayanıklı yağları kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Isıya dayanıklı, yanmayan ve yapışmayan mutfak araç ve gereçlerin kullanılmasına özen göstermek de yağın fazla çekilmesini önleyebilir. Kızartma yaparken kalın tabanlı tava ya da derin tencereleri tercih edebilirsiniz. Yağı ocağa koyduktan sonra kızması için beklemelisiniz. Kızmayan yağa atılan ürünler yağ çeker ve sonuçta istediğiniz gibi olmaz.

Aynı zamanda ürünlerin tamamını birden kızgın yağa atmamalısınız. Yağın, besinlerin her yerine eşit miktarda gelebilmesi ve yağın kendi içindeki sıcaklık değişimlerinin korunması için azar azar kızartma işlemini yapmak daha verimli sonuçların elde edilmesini sağlar.

PATATES KIZARTMASININ İNCELİKLERİ

İlk olarak patateslerin taze ve yeşillenmemiş olmasına dikkat edin. Çünkü bayat bir patatesin pişmesi de uzun olur ve daha fazla yağın emilmesine neden olur. Kızartma yapacağınız patatesleri dilimledikten sonra tuzlu soğuk suyun içinde bekletebilirsiniz. Daha sonra patatesleri kurulayıp kızgın yağın içine atın ve altın rengini alınca çıkartın. Çıkarttığınız tabağa havlu kağıt ya da peçete koyarak fazla yağın alabilirsiniz. Patatesler bu sayede fazla yağ emilimi göstermeyecektir.

HAMUR İŞİ İÇİN UYGULAMA

Hamur işlerinde kızartma yapmadan önce ürünün oda sıcaklığına gelmesi gerekir. Hamur işlerini mümkünse ilk kez kullanacağınız yeni bir yağda pişirmek daha uygun olacaktır. İkinci kez kızartma yapılacak yağlar, hamurun yağı içine çekmesine neden olur. Kızartmaya yaptıktan sonra yağın içinden hamurları çıkarırken fazla yağlarını süzdürün ve havlu kağıt serili olan tabağa alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal