Kisti Yok Eden Kürlerden Zerdeçal Kürü

Vücudumuzda meydana gelebilen iyi ya da kötü huylu hava dolu kese benzeri oluşumlara kist denir. Kisti yok eden zerdeçal kürü nasıl yapılır? Kistler nasıl yok edilir?

18.11.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 04.08.2021-15:28)

Kistler, erken teşhis edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kanserleşme eğilimi göstererek hayati tehlike taşıyan kistler doğal yöntemlerle geçirilebilir. Ancak elbette şüpheli bir durumla karşılaşıldığında ve tedbir amaçlı doktora görünmekte fayda var. Kist nasıl yok edilir? Kisti yok eden zerdeçal kürü nasıl yapılır?

KİSTİ YOK EDEN ZERDEÇAL KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Kist nasıl yok edilir? Kisti yok eden zerdeçal kürü nasıl yapılır? 3 yemek kaşığı zerdeçal ile 3 su bardağı su bir tencereye yerleştirilir. Karışımı orta düşük ısıya koyun; kalın bir macun duruma gelinceye dek kaynatın. Gerektiğinde su katarak en az sekiz dakika kaynatın. Kaynatma, zerdeçalın iyileştirici nitelikleri için lazım olan özlerini serbest bırakır. Macun yapıldıktan sonra ortalama iki hafta süresince buzdolabında muhafaza edilebilir. 

Macunu kullanmadan evvel hepsinin soğutun. Hamur ile kisti kipsini örtün. Macunun sarı rengi kumaşı lekeleyebileceği için özenli olun. Örtülmüş kisti gazlı bez ile kapatın. Her gün gerektiği gibi macunu yeniden uygulayın. Kistler için zerdeçal kullanımı çoğunlukla bir ay süresince tavsiye edilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal