Kısmi Kapanma Ne Zaman Bitecek?

Ramazan ayı öncesi yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, artan vaka ve vefat sayılarını düşürme amacıyla kısmi kapanma kararı alındığını duyurmuştu. Peki Kısmi kapanma ne zaman bitecek?

26.04.2021-10:49 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-10:49) Kısmi Kapanma Ne Zaman Bitecek?

Kısmi kapanma döneminde vaka ve vefat sayılarının istenilen seviyede düşmemesi durumunda şu ankinden çok daha sert uygulamaların gelmesinin kaçınılmaz hâle geleceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘tam kapanma’nın sinyalini vermişti bu ifadeleri ile vermişti.

KISMİ KAPANMA NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalar içerisinde Kabine toplantısı sonrası yapmış olduğu açılama içerisinde, Ramazan’ın ilk iki haftasında ‘kısmi kapanma’ prosedürünün uygulanacağını açıklamasında ifade etmişti. Bu zaman içerisinde de vaka ve vefat sayısındaki düşüşün gerçekleşmesinin hedeflendiğini ifadelerine ekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan’ın ilk iki haftasında biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçildiğini açıklamasında söylemişti.

Bugün bitecek olan iki haftalık kısmi kapanma kararı ile bu iki haftalık süre içerisinde vaka ve vefat sayılarında önemli seviyede düşüş sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, vatandaşlardan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak, bu mücadeleye destek vermelerini de rica etmişti.

KISMİ KAPANMA KARARLARI NELER?

Hafta sonu sokak kısıtlaması önlemi devam ederken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri de akşam 19:00 ile sabah 05.00 olarak güncellenerek değişti.

Ramazan’ın ilk iki haftasında biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulaması tedbirine geçildi.

18 yaş altı ve 65 yaş üstüne toplu taşıma sınırlaması getirildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması saatleri içerisinde zorunlu hâller haricinde şehirlerarası seyahat yasaklandı.

Kamuda saat 16:00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai tekrardan yaygın hale getirildi. Hamileler ile kronik hastalığı olanlar ve 10 yaş altı çocuğu olan kadın personel idari izinli olacak şekilde sayıldı. Koşulları uygun olan özel sektör firmaları da bu uygulamaya yönünde teşvik edildi.

BAYRAMDA YASAK OLACAK MI?

'Bu iki haftalık zaman içerisinde vaka ve vefat sayılarında önemli seviyede düşüşün hedeflendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu iki haftalık dönemde hedeflenen oranda iyileşmeyi temin edilmemesi durumunda devamında çok daha sert uygulamaların gelmesinin kaçınılmaz hâle geleceğinin sinyalini vermişti.

Sağlık Bakanlığı Toplumda Salgın Yönetimi Bilim Kurulu üyesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, geçen hafta içindeki ivmede bir önceki haftaya göre bir azalma söz konusu olduğunu ifade etti.

Şu andaki tedbirlerle geçen yılın kasım ayındaki düşüşün sağlanamadığını ifade eden Odabaş, “tam kapanma” tedbiri olasılığına ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi: “Cumhurbaşkanı da söylemişti; ‘İki haftalık kısmi kapanma, ondan sonrasında da yeterli azalma olmazsa tam kapanma ya da daha sert önlemler’.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal