11.05.2020-12:10 (Son Güncelleme:28.03.2024-22:12)


1

Kısa çalışma ödeneğiyle alakalı ayrıntılar gündemdeki yerini koruyor. Vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırırken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneğiyle alakalı ciddi bir açıklamada bulundu. Kısa çalışma ödeneği yattı mı, ne zaman verilecek? Kısa çalışma ödeneği nasıl sorgulanır?



2

Kısa çalışma ödeneği yattı mı? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Coronavirüs sebebiyle vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için kısa çalışma ödeneği fırsatı verildi. Ödeneğin ne zaman ve nereden alınacağı merak ediliyor. Bakan Selçuk, geçen günlerde konuyla alakalı açıklamada bulundu.Peki kısa çalışma ödeneği yattı mı, ne zaman verilecek?



3

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

Bakan Selçuk şu açıklamada bulundu: "Kısa çalışma ödeneğinde 120 günü 60 güne indirmiştik. Kısa çalışmada tüm çalışanlarımız maaşını alıyor. Nisan maaşlarını 5 Mayıs'ta almaları gerekiyordu. 2.5 milyon çalışanımıza ödemesini yaptık. Tarihin en hızlı verilen kısa çalışması oldu. Bir yandan ödemeleri yaparken, bir yandan başvuru alıyoruz."



4

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEREYE YATIRILIYOR?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEREYE YATIRILIYOR?

Personelin kendisine, aylık olarak her ayın 5’inde ödenecek ve ödemeler PTTBank aracılığıyla yapılacak. Bu ayın beşinde nisana ait ödemelerle beraber mart ayına ait ödemeler yapılacak; ödenekten faydalanma hakkı olan personellere her ayın 5’inde ödemeleri yapılacak.



5

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son 12 aylık prime esas gelirleri göz önünde bulundurularak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150’sini aşamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR