Kış mevsiminin vazgeçilmez şifa kaynağı: Ardıç Pekmezinin faydaları!

Kuru öksürüğü hafifleten, astım, bronşit, soğuk algınlığı ve böbrek taşının düşürülmesine yardımcı olan pıtık (ardıç) pekmezi sağladığı faydalardan dolayı oldukça rağbet görüyor. Kahramanmaraş’ta aktarcılık yapan Ali Kemal Aşık, hem lezzetli hem de şifa deposu olan ardıç pekmezi hakkında bilgiler verdi.

12.02.2024-13:26 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-13:26) Kış mevsiminin vazgeçilmez şifa kaynağı: Ardıç Pekmezinin faydaları!

Kahramanmaraş'ta pıtık (ardıç) pekmezi yoğun talep gördüğünü aktaran Onikişubat ilçesine bağlı Hayrullah Mahallesi'nde doğal gıda ürünleri satan Ali Kemal Aşık, mesleki tecrübelerini bizlerle paylaştı. İşte detaylar…

Ardıç pekmezi hakkında detaylar...

Andıç pekmezi faydaları

Andırın ilçesinin yüksek kesimlerinde yetişen ardıç meyvelerinden yapılan pekmezinin, güçlü antioksidan özelliğiyle düzenli olarak tüketildiğinde vücuttan yabancı ve zararlı maddelerin uzaklaştırdığını belirten Aşık, "Ardıç pekmezi astım, bronşit, soğuk algınlığına iyi gelir. Kuru öksürüğü hafifletir ve balgamın sökülmesini kolaylaştırır. Düzenli olarak tüketildiğinde vücuttan yabancı ve zararlı maddelerin yani toksinleri dışarı atılmasını sağlıyor. Böbrek taşının düşürülmesini sağlar ve yeni böbrek taşlarının oluşumunu engeller. Sigara içenler için özellikle akciğer temizlemek için birebir. Yapım aşaması zor bir pekmez. 25 kilo pekmezi, 15 saat kaynatıyoruz. Fiyatı ise 125 TL" şeklinde bilgileri aktardı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal