Kırsal Kalkınma İçin 228 Projeye 195 Milyon TL Hibe

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II Kırsal Kalkınma Destekleri 6. Başvuru Çağrısı 3. Grubunda yardım almaya hak kazanan 228 projeye 195 milyon TL hibe verileceğini açıkladı.

18.04.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-11:21) Kırsal Kalkınma İçin 228 Projeye 195 Milyon TL Hibe

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II Kırsal Kalkınma Destekleri 6. Başvuru Çağrısı 3. Grubunda yardım almaya hak kazanan 228 projeye 195 milyon TL hibe verileceğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli, yazılı açıklamasında, IPARD-II kapsamında çıkılan 6. başvuru çağrısı 3. grup sonucunda desteklenecek projelerle ilgili açıklamada bulundu.

Kırsaldaki üreticilerin kazancını artırmayı, yatırım ile istihdam ortamı sağlamayı, kadın ile genç girişimcilere daha fazla destek olarak üretimi ve kaliteyi artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Bekir Pakdemirli, bu boyutta IPARD kırsal kalkınma yardımcılarını yatırımcılarla buluşturmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Bakan Pakdemirli, IPARD-II 6. başvuru çağrı ilanı boyutunda uygun olan ve onay alan projelerin 3. grup sonuçlarının "www.tkdk.gov.tr" adresinden duyurulduğuna dikkat çekerek, "Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörüyle ilgili 228 projeye toplam 195 milyon lira hibe verilecek. Bu hibe sayesinde kırsalda 340 milyon liralık yatırım yapılması hedefleniyor. Hibe almaya hak kazanan yatırımcılarla hibe sözleşme imzalama süreci de başladı." açıklamasında bulundu.

Hibe desteği verilecek projelerin içeriğiyle ilgili bilgi aktaran Bakan Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

"Projelerin 85'i bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 6'sı arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, 61'i zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, 56'sı kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 8'i kültür balıkçılığı, 1'i makine parkı, 11'i de yenilenebilir enerji yatırımını kapsıyor."

Bakan Pakdemirli, şubat ve martta paylaşılan birinci ve ikinci grup sonuçlarıyla beraber 6. çağrı döneminde temin edilecek hibe miktarının toplamda 755 milyon liraya, yatırım tutarının da 1 milyar 340 milyon liraya ulaşacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal