Kirpik Bakımı Nasıl Yapılır?

Çok güçlü ve kolay bir şekilde kirpiklerinize bakım yapmak çok kolay. Birçok tüyo ve ufak ipuçları ile kirpiklerinize doğal bakım yapabilirsiniz. Peki kirpik bakımı nasıl yapılır? Bakım yaparken uygulamanız gereken tüyolar nelerdir? İşte haberin detayı...

12.04.2018-10:18 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-10:17) Kirpik Bakımı Nasıl Yapılır?

Çok güçlü ve kolay bir şekilde kirpiklerinize bakım yapmak çok kolay. Birçok tüyo ve ufak ipuçları ile kirpiklerinize doğal bakım yapabilirsiniz. Peki kirpik bakımı nasıl yapılır? Bakım yaparken uygulamanız gereken tüyolar nelerdir? İşte haberin detayı...

KİRPİK BAKIMI NASIL YAPILIR?

Güçlü ve güzel kirpiklere sahip olmak herkesin hayali. Kirpiklerinizi güçlü, canlı gösterecek tüyolar da aslında çok basit. Kadınlar maskara kullandığında bir süre sonra kirpikler güçsüzleşir ve dökülmeye başlar. Tatlı badem yağı genelde kirpik bakımında kür olarak kullanılır. 

Kirpik bakımını yaparken işimize yarayacak tüyolar ise şöyledir;

Makyajınızı temizlemeden uyumayın. Cildinizi yatmadan önce bol su ile yıkayın. Kozmetik ürünleri citte uzun süre kaldığında cildin nefes almasını engeller. Bu da cildin kendini yenilemesini engeller. Göz makyajı daha önemlidir. Göz makyajı uzun süre kaldığında kirpik diplerinde bakteri oluşumunu hızlandırır. Bakteri oluşumu kirpiklerin cansızlaşmasına ve güçsüzleşmesine neden olur. Bu nedenle kirpikleriniz dökülmeye başlar.

Başka birinin kozmetik ürünlerini yüzünüze uygulamayınız. Her insan cildinde birçok bakteri taşır. Başka birinin kullandığı ürünü kendi yüzünüze kullanmanız durumunda o kişinin taşıdığı bakterileri de kendi vücudunuza taşımız olursunuz. Özellikle göz kalemi, maskara gibi hijyen gerektiren ürünler kişiye özel olmalı. Aksi takdirde kirpikleriniz zarar görecektir. 

Kozmetik ürünlerin son kullanım tarihlerine dikkat edin. Son kullanım tarihi geçmiş ürünler cildinizi tahriş eder. Kaş, kirpik ve göz bölgesinde kullanılacak ürünlerde son kullanım tarihi bitmiş ürünler kullanılması o bölgenin mikrop kapmasına neden olur. Daha güçlü kirpikler için taze ürünler kullanın.

KİRPİK BAKIMINDA KULLANILACAK MUCİZEVİ ÜRÜNLER NELERDİR?

 

Evimizde, aktarda bulabileceğimiz hint yağı, hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, lavanta yağı, aleo vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri ve yeşil çay kirpik bakımında kullanılacak serum etkisi yaratan mucizevi ürünlerdir. Bu malzemeleri tek başınıza uygulayabildiğiniz gibi karışımlar halinde kür olarak da kullanabilirsiniz.

Yeşil çayı 5 dakika boyunca yarım bardak suda demleyin. Daha sonra pamuk yardımıyla kirpik diplerinize kompres uygulayın.

1 yemek kaşığı doğal zeytinyağını kulak çubuğu yardımıyla kirpik diplerinize yedirebilirsiniz.

Hint yağından karışım elde edip kirpiklerinize serum uygulayabilirsiniz. Hint yağından şu şekilde serum elde edilebilir; 1 tatlı kaşığı Hint yağı, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı, 1 ampul E vitamini veya 1 tatlı kaşığı E vitamini yağı bir kapta karıştırılır. Her gece düzenli olarak kulak çubuğuyla kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

Lavanta yağı antibakteriyel bir özellik taşıdığı için 2-3 damla kadar maskaranızın içine damlatabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde maskara daha rahat sürülür ve kirpiklerinize vereceği zarar daha aza indirgenmiş olur. 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal