Kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki yükseliş balıkçılara yaradı! 'Balık sezonu hızlı şekilde ilerliyor'

Samsun’da yaşayan balık satıcıları, kırmızı ve beyaz et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle balığa olan ilginin arttığını dile getirdi.

28.02.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-18:01)

Döviz kurunun yüksek olmasından dolayı kırmızı et ve beyaz et fiyatları tavan yaptı. Hal böyle olunca vatandaşlar, balık tezgahlarına yöneldi. Tezgahlarda fiyatı pahalı olan balıklardan da uzak duran halk, kilosu 15 ila 25 lira arasında değişen mezgit, istavrit, barbun ve hamsi gibi balıkları tüketiyor. 

Balık sezonu hızlı şekilde ilerliyor

Et fiyatlarının pahalı olmasından dolayı vatandaşların, balık almayı tercih ettiğini söyleyen balık satıcısı Onurcan Köse, balık sezonunun hızlı şekilde ilerlediğini ifade ederek şunları kaydetti; ‘Hamsi, mezgit ve barbun tezgahlarda bolca var. Fiyatlar da gayet uygun. Her vatandaşın alabileceği fiyatta balık var. Hamsinin kilosu 25, barbunun, mezgidin ve istavritin kilosu da 15 liradan satılıyor. Kırmızı etin fiyatı uçmuş. Tavuk budunun kilosu 40 TL. Vatandaş da kilosu 15-20 TL’den balık almayı tercih ediyor.’

balık fiyatları

Fiyatlar ucuz

Gıda fiyatlarında görülen artışa rağmen balık fiyatlarının ucuzluğunu koruduğunu ifade eden balık satıcısı Ercan Albayrak, ‘Havalar soğudu. Havanın bozuk gitmesine rağmen balık fiyatları yine de ucuz. Hamsi, barbun, mezgit ve istavritin fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar da fiyatlardan gayet memnun’ açıklamalarında bulundu. 

Balık fiyatlarının et fiyatlarına göre daha uygun olduğunu söyleyen vatandaşlar, ‘Balık fiyatları bizce günün şartlarına göre uygun. Şu dönemde Allah herkesin yardımcısı olsun. Biz somon aldık. Nasip olursa akşam somon yiyeceğiz. Kilosuna 50 TL verdik. Bizce kırmızı et fiyatlarına göre gayet iyi’ diye konuştular. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal