Kırgızistan-Tacikistan Sınırında Çatışma

Tacikistan ile Kırgısiztan arasındaki sorunlu sınır bölgesinde silahlı çatışma çıktı. 6 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı.

30.04.2021-00:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-00:51) Kırgızistan-Tacikistan Sınırında Çatışma

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki sıcak gelişmeler yaşanıyor, çıkan çatışma sonucu her iki ülkeden toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Bölgede çatışmanın sona erdirilmesi için Başbakan Birinci Yardımcısı Artem Novikov’un başkanlığında kurulan çalışma grubu bölgeye intikal ederek yerel yönetim temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Rusya'da bulunan Kırgızistan Başbakanı Ulukbek Maripov ve Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda bir araya gelerek, sınırdaki çatışmanın müzakere yoluyla bir an evvel çözülmesi için hazır olduklarını açıkladı.

Kırgızistan ve Tacikistan Dışişleri Bakanları, bölgede tam bir ateşkes ve askeri güçlerin konuşlandırıldıkları eski yerlere çekilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Dün başlayan gerginlik bugün çatışmaya döndü

Kırgızistan-Tacikistan sınırında bulunan su kaynağını kontrol etme konusunda 28 Nisan’da yaşanan gerginlik, 29 Nisan’da iki ülke halkının birbirini taşlamasıyla devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal