Kiraz saplarını sakın çöpe atmayın! Kiraz sapının faydaları nelerdir? Mucizevi kiraz sapı çayı ve kiraz sapı çayı faydaları

Her yaz en çok tercih edilen meyvelerden biri olan kirazlar tezgahlarda yerini aldı. Yaz ayının en önemli sembollerinden biri olan kiraz tatlı meyvelerin başında gelmektedir. Normalde her meyveyi yediğimizde sapını ve çekirdeğini çöpe atarız. Lakin bu işlemi kiraz saplarında yapmamak gerekiyor. Kiraz çekirdeği ve kiraz sapı da en az kiraz kadar faydalı. İşte kiraz sapı çayının faydaları ve kiraz sapı çayı tarifi...

02.06.2022-14:31 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-10:30) Kiraz saplarını sakın çöpe atmayın! Kiraz sapının faydaları nelerdir? Mucizevi kiraz sapı çayı ve kiraz sapı çayı faydaları

Yaz mevsimine girerken yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Bu aylarda en çok tercih edilen meyveler arasında yer alan kiraz da sevenleri ile buluştu. Biz de okurlarımıza bu haberimizde kiraz saplarının ve çekirdeğinin neden atılmaması gerektiğinden ve faydalarından bahsettik.

Tadıyla birçok kişinin çok sevdiği kirazlar kolesterole ve kan şekerini dengelemeye yarar. Bunun yanı sıra vücudu toksinlerden arındırmaktadır. Kirazın yalnızca kendisi değil çekirdeği ve sapı da oldukça faydalıdır. Peki kirazın faydaları nelerdir?

Kirazın faydaları

- Kiraz, vücudu toksinlerden arındırmaktadır.

- İçerisinde bulunan antioksidanlar kansere karşı koruyuculuk oluşturur.

- Kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

- A, B, C vitamini, magnezyum ve kalsiyum açısından zengindir.

- İçerisindeki A vitamini cildi güzelleştirirken, çocukların gelişiminde de faydalıdır.

- İçindeki yüksek pekitnler ve çözülebilir lifler sayesinde kolesterolü düşürür.

- Fosfor zenginliğinden dolayı sinir siteminin güçlenmesine fayda sağlarken sakinleştirmeye de yarar.

- Gut ve romatoid artrit gibi eklem rahatsızlığı olanların kiraz tüketimi, ağrılarını azaltabilir.

- Kiraz sapları idrar söktürmeye yaramaktadır.

- Kabız olmaya karşı tüketilebilir.

- Bağışıklık sistemi için önemli olan melatonin bulundurmaktadır.

kiraz sapı çayı

Kiraz çekirdeklerini ve saplarını değerlendirin!

Kiraz çekirdeklerini ve saplarını atmak yerine doğal bitki çayları yapımında kullanabilirsiniz. Bu sayede hem sağlıklı içecekler tüketirken hem de kesenizden tasarruf etmiş olursunuz. Kirazın çekirdeği ve sapları genelde vitaminin en çok bulunduğu yerleridir. Bu yüzde vücutta önemli faydaları vardır. Yıkanmış ve kurutulmuş çiçek sapları ile yapılan bitki çayları oldukça faydalıdır.

Kiraz sapı çayı nasıl yapılır?

Kiraz sapının en bilindik faydası vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olmasıdır. Bu sayede hem kilo vermede hem de kanın temizlenmesinde işe yarar.

Kiraz sapından çay yapmak için öncelikle bir bardak kaynamış suya 20-25 tane kurutulmuş kiraz sapını atıyoruz. Daha sonra bunu 3-4 dakika kısık ateşte kayntıyoruz. Son olarak çayı süzerek tüketiyoruz. Bu işlemi bir hafta boyunca günde bir bardak şeklinde uygulayabiliriz. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal