Kiralık ev ilanları depremzedeler için ücretsiz oldu: Ev sahipleri evlerini mağdurlara açıyor

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında, herkes depremzedeler için seferber oldu. Depremde evsiz kalanlar için, ülkenin dört bir yanında kiralık evler depremzedelere açıldı. Yurt genelinde birçok kiralık ev ilan sitelerinde, ev sahipleri kiralık ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak değiştirdi.

10.02.2023-14:20 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-17:29) Kiralık ev ilanları depremzedeler için ücretsiz oldu: Ev sahipleri evlerini mağdurlara açıyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve 1300’ü aşkın artçı sarsıntıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşayan 10 ildeki depremzedeler için Türkiye tek yürek oldu. Deprem bölgesine Türkiye’nin dört bir yanından ihtiyaç malzemeleri ve gıda yardımlarının yanı sıra, binlerce gönüllü de kurtarma çalışmaları için diğer şehirlerden akın ederken, bölgedeki birçok ev sahibi konaklaması için evlerini depremzedelere açtı.

Depremzedeler için ücretsiz

'Depremzedeler için ücretsizdir'

DHA’da yer alan haberde, ev ilanlarının yayınlandığı birçok internet sitesinde, ev sahipleri ‘Kiralık’ olan ilanlarını, ‘Depremzedeler için ücretsiz’ şeklinde değiştirdi. İlanların yer aldığı yüzlerce internet sitesinde depremzedeler için ücretsiz olduğunu belirtirken, bazı ev sahipleri kendi yaşadıkları evler için bile depremzedeler için oda vermeye hazır olduklarına dair ilanlar vermeye başladı.


Sizin için hazırladık'Sizin için hazırladık'

Antalya’nın Kemer ilçesinde evi bulunan bir kişi, internette yayınladığı ilanında, “Duygularım karışık, hiçbir şey yapamamak bizi derinden üzüyor. Kalabalık cümleler yazmak istemiyorum. Sizin için hazırladık. Ailelerimiz çocuk, yaşlı olsun lütfen. Problemlerini aşana kadar elimizden geleni yapmaya hazırız. İki aile rahat kalabilir" ifade ederek, eşyalı evi depremzedeler için hazırladıklarını belirtti.

Muratpaşa ilçesinde ise bir apart, tüm odalarının depremzedeler için ücretsiz konaklamaya açtıklarını duyurdu.

İlanlar ücretsiz oldu

Kiralık ilanları ücretsiz oldu

İlanlarda Yozgat, Samsun, Bitsin, Kayseri, Gaziantep, İstanbul, Ankara, Zonguldak, Sinop, , Kırşehir, Çorum, İzmir gibi birçok ilden depremzedemler için ücretsiz verileceği duyurulan ve çoğunluğu da eşyalı evlerin ilanları yer aldı.

Ayrıca birçok ilanda yakacak ve eşya gibi yardım malzemesi desteği verilebileceği de belirtildi. Bazı ev sahipleri, daha önce Kiralık olarak yayında olan ilanlarını, deprem nedeniyle depremzedelere ücretsiz vermek için kiralık durumunu askıya aldıklarını da ifade ediyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal