Kiracı ve ev sahipleri karşı karşıya geldi: Fiyatlar 50 bin TL’yi buldu

Türkiye’de son aylarda artan kira fiyatları ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirdi. Mahkemede süreçlerinin 3 yılda sonuçlanması yüzünden ev sahipleri ve kiracılar kendi araların yeni bir uygulama başlattı.

31.01.2023-11:54 - (Son Güncelleme: 31.01.2023-17:43) Kiracı ve ev sahipleri karşı karşıya geldi: Fiyatlar 50 bin TL’yi buldu

Bazı kiracılar, oturdukları evlerden çıkmak için ev sahiplerinden para talep etmeye başladı. Rakamlar 50 bin TL’ye kadar çıkarken bir ev sahibi, kiracısı ile anlaştığını ifade ederek "20 bin TL istedi, ben de kabul ettim. Daha önce imkanı yok böyle bir şey duymadım" dedi.

Kiralar aşırı yükseldi, dava sayısı patladı. Bazı ev sahipleri kiracılarını evlerinden çıkarmak için para teklifi yapıyor. Bunu duyan kiracılar ise evden çıkmak için para talep etmeye başladı. Konuşulan rakamlar 15-20 bin TL'den başlayıp 50 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Dava sayıları patladı

İstenen rakam semtine ve evine göre değişiyor

Ev sahibi-kiracı davaları uzadı, tahliye için ev sahipleri para teklif etmeye başladı. Artan kira fiyatları birçok ev sahibi ve kiracıyı kafa kafaya getirdi. İstediği kirayı alamayan ev sahipleri çare arıyor. Kimi evini satmak, kimi eski kiracının yerine yüksek fiyattan kiracı sokmak için dava açıyor. Davalar o kadar çok arttı ki adliyelerde dosyalar üst üste yığılmış vaziyette. 3-14 ay içerisinde ilk duruşma yapılırken o davanın sonuçlanması 2-3 yılı bulabiliyor. Hal böyle olunca bazı ev sahipleri elini cebine atmak zorunda kaldı. Bazı kiracılar da çıkmak için para istedi. Sektör temsilcileri semtine ve evine göre istenen fiyatın değiştiğini belirterek tam net bir rakamın olmadığını ifade etti.

Ev sahibiyle kiracı kavgalarına bir yenisi daha eklendi

"Daha önce böyle bir şey duymadım"

Show Haber'in haberine göre Ankara'da yaşayan bir ev sahibi, evini satmak için kiracısıyla anlaştığını belirterek "20 bin TL istedi, ben de kabul ettim. Daha önce imkanı yok böyle bir şey duymadım" dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal