Kira gelir vergisi nereye ödenir? Kira gelir vergisi ödenen bankalar

Sahip olduğu evini veya işyerini kiraya veren kişiler istisna sınırı sebebiyle gelirlerinden kira vergi ödemek durumunda. Peki Kira gelir vergisi nereye ödenir? İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar...

23.05.2022-12:59 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-12:59) Kira gelir vergisi nereye ödenir? Kira gelir vergisi ödenen bankalar

Evini veya iş yerini kiraya vermek zorunda olan binlerce ev sahibi bu yapılardan elde ettiği gelirler eğer istisna sınırının üzerine çıkarsa kira gelir vergisi ödemek durumunda kalıyor. Kira gelir vergisi hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak isteyen kişilerin arama motorları üzerinden araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kira gelir vergisi nereye ödenir?

Kiraladıkları evlerden veya iş yerlerinden belirli bir sınırın üzerinde gelir elde eden kişilerin kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Kira gelir vergisinin ödenmesi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Daha sonrasında mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesi, bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi daireleri, elden ya da internet bankacılığını kullanarak anlaşmalı bankalar ve www.gib.gov.tr adresinden anlaşmalı bankaların banka kartları ve kredi kartları ile ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Kira gelir vergisi

Kira gelir vergisi ödenen bankaların hangisi olduğu ise kira gelir vergisi ödeyecek olan kişilerin aklındaki sorulardan birisi olarak öne çıkıyor. İşte Kira gelir vergisi ödenen bankalar:

AKBANK T.A.Ş.

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş.

HSBC

Bu bankaların herhangi birisine ziyarette bulunarak kira gelir vergisini ödeyebilirsiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal