Kira artış sınırı kalktı mı, ne zaman bitiyor? 2024 kira yüzde 25 zam sınırı uzatıldı mı?

Ev sahibi ile kiracılar arasındaki kira fiyatları anlaşmazlıklarını azaltmak amacıyla hayata geçirilen kira artış oranı sınırı hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kritik açıklamaları oldu. Vatandaşlar, Tunç’un açıklaması sonrasında Kira artış sınırı kalktı mı, ne zaman bitiyor? 2024 kira yüzde 25 zam sınırı uzatıldı mı? gibi soruları merak ediyor. İşte detaylar…

26.02.2024-11:24 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-11:24)

TÜİK’in açıkladığı verilere göre güncellenen kira artış sınırı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un konu hakkındaki kritik açıklaması sonrasında kira zam sınırı kalktı mı, kira artış sınırı ne zaman bitiyor gibi sorular gündemde yer almaya başladı.

Kira artış sınırı kalktı mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak "Sizin tahmininiz yüzde 25 kira artışı uzatılmaz mı?" sorusuna, "Yüzde 25 sınırı Temmuz'da sona eriyor. Maliye Bakanımızın özellikle enflasyon hedefiyle ilgili açıklamalarına baktığımız zaman böyle bir duruma ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor." açıklamasını yapmıştı.

Kira Artış Oranı

2024 kira yüzde 25 zam sınırı uzatıldı mı?

TBMM Genel Kurulu'nda konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme 2022 Haziran ayında kabul edildi. Kira artış sınırı Temmuz 2024 itibariyle sona erecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal