Kına saçtan nasıl çıkarılır? Saçlardan kınayı akıtma yöntemleri

Yüzyıllardır saçlara kına yakmak en popüler boya yöntemi olarak bilinmiştir. Fakat, saçlarına kına boyası kullananlar kınanın nasıl akıtıldığını araştırırlar. Bu yazımızda, saça yakılan kınanın en etkili akıtma yöntemlerinden bahsedeceğiz.

29.06.2022-23:01 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-23:01) Kına saçtan nasıl çıkarılır? Saçlardan kınayı akıtma yöntemleri

Kına, günümüzde kimyasal olarak üretile saç boyalarına karşılık en iyi alternatiflerden bir tanesidir. Yüzyıllar boyunca uygulanan bu yöntem günümüzde de halen devam etmektedir.

Bazı durumlarda kınanın saçlardan arındırılması durumları ortaya çıkar ve bu çerçevede, Kına saçtan nasıl çıkarılır? sorusuna yanıt aranır. İşte, kınayı saçlardan kolaylıkla akıtmanın yöntemleri..

Saçlardan kınayı akıtma yöntemleri

Sıvıyağı, diş macunu, limon suyu, bal, hidrojen peroksit gibi maddeler saçlardan kınayı akıtabilmek için kullanılan en etkili maddelerdir.

Kına saçtan nasıl çıkarılır

Kınalı olan saçlarınızdan kınayı akıtmak istediğinizde zeytinyağı, argan ve Hindistan cevizi yağını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kınayı kolaylıkla çıkarmak isterseniz de mineral yağının da faydalı olduğunu göreceksiniz.

Saçlarınızı ilk önce yukarıda söylediğimiz yağlardabn birisiyle örneğin zeytinyağı ile iyice yağlayın. Tüm saçınızın iyice yağlandığından emin olduktan sonra avuç içinize yeniden bir miktar yağ alın ve saçınızı doyurduğunuzdan daha da emin olabilmek adına masaj yapmaya başlayın.

Saçlarınızı daha sonra boneyle, plastik bir poşetle yada streç filmle sarabilirsiniz. Bu işlem yağın saçlarınıza iyice işleyebilmesi için saçı ıslak tutmasını sağlayacaktır. Yağlı saçlarınızı aynı zamanda saç kurutma makinesiyle de ısıtabilirsiniz

En az 2 3 saat kadar ki önerilen süre aslında bir gecedir, saçlarınızı bu yağın içinde bekletin. 12 saat sonrasında saçlarınızı şampuanlayın ve saçınızdaki tüm yağ gidene kadar birkaç kez şampuanlamaya devam edin. Saçlarınızı yıkarken mutlaka sıcak su kullanın ve saçlarınızın tamamı iyice durulandığından emin olun.

Daha sonra yağlama işlemini tekrarlayın, birkaç kez uygulayacağınız bu yöntemle daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Saçlarınızı yağlanmaların arasında 3-5 gün geçirebilirsiniz saçınızın kendi yağını üretmesi için ona biraz zaman da tanıyabilirsiniz.

Kına saçtan nasıl çıkarılır

Üzüm çekirdeği yağı ve beyazlatıcı diş macunu gibi ürünler de saçlarınızdaki kınanın akması için etkili yöntemlerdir. Yukarıda yağ uygulamada anlattığımız adımları bu yağlarla da uygulayabilirsiniz.

Saçınıza limon suyu da sıkabilirisniz. Limon suyunun içinde yer alan asit kınayı akıtmak da size yardımcı olabilir. Limon suyunu su ile karıştırdıktan sonra tüm saçınızı bu karışımla ıslatın ve daha sonra saçınızı güneş ışığında bir süre bekletin.

Limon uyguladığınız saçınızın daha sonrasında yıpranmaması için saçlarınızı yıkadıktan sonra nemlendirmeyi unutmayın.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal