Kimlik seri no nedir? Kimlikte sıra no nerede yazar? T.C. kimlik seri no ve sıra no hakkında bilgiler

Yeni kimlik cüzdanlarındaki cüzdan numaralarının sorgulanması son günlerde en çok yapılan işlemler arasında yer alıyor. Peki Kimlik seri no nedir? Kimlikte sıra no nerede yazar? İşte T.C. kimlik seri no ve sıra no hakkında bilgiler...

23.06.2022-12:33 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:33) Kimlik seri no nedir? Kimlikte sıra no nerede yazar? T.C. kimlik seri no ve sıra no hakkında bilgiler

T.C. vatandaşı olan her bireyin sahip olması gereken T.C. kimlik cüzdanı üzerinde kişi hakkında bazı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgilerden ikisi olan sıra no ve seri no bankalar ve müşteri hizmetleri yetkilileri tarafından kişinin kimliğinin teyit edilmesi amacıyla istenmektedir. Yeni kimlik cüzdanlarındaki cüzdan numaralarının sorgulanması son günlerde en çok yapılan işlemler arasında yer alıyor. T.C. kimlik seri no ve sıra no hakkında bilgiler edinmek isteyenler internetteki araştırmalarına devam ediyor. Peki Kimlik seri no nedir? Kimlikte sıra no nerede yazar?

Kimlik seri no

Kimlik seri no nedir? Kimlikte sıra no nerede yazar?

Eski T.C. kimliklerinde cüzdan no olarak bilinen fakat yeni kimliklerde adı kimlik seri no olan cüzdan no, fotoğrafın yan tarafında bulunan 9 karakterli harf ve sayılardan oluşan bir bilgi bütünüdür. Bazı kişiler T.C. kimlik numarasını seri numarası ile karıştırsa da bu iki numara farklıdır. T.C. kimlik numarası fotoğrafın üstünde yer alan ve 11 haneli bir rakam iken, kimlik seri no ise 9 haneden oluşan ve içerisinde harf de bulunduran bir numara türüdür.

Kimlik seri no bilgisinin dışında T.C. kimliklerinde kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve seri numarası bilgileri de yer almaktadır. Eski kimliklerde seri no ve sıra no kimliğin arka kısmında bulunuyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal