Kimliği ve faturasını getirene 2500 liralık doğalgaz destek ödemesi

İhtiyaç sahibi ve ailelere verilen doğalgaz desteği için başvuru şartları ve ödeme tarihleri en çok sorulan sorular arasında. Birçok vatandaşın umutlu beklediği 2023 yılının sosyal yardım destekleri merak konusu oldu.

13.01.2023-14:16 - (Son Güncelleme: 13.01.2023-14:16) Kimliği ve faturasını getirene 2500 liralık doğalgaz destek ödemesi

2023 yılının doğalgaz yardımı için ödeme tarihleri belli oldu. Eylül ayında başlaması pşanlanan yardım Mart ayına kadar devam edecek. Başvuru yapan vatandaşlar 900 TL ile 2500 TL arasında nakit ödeme alabiliyorlar. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen ödemeler ihtiyaç sahibi herkese verilecek. Kimliği bulunan herkes sosyal yardım ödemelerine başvurabilecek 

Kimliği ve faturasıyla PTT’ye giden ihtiyaç sahiplerinin hesabına 900 TL yatırılacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında 3294 sayılı Kanun doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından doğalgaz destek ödemesi yapılıyor.

900 TL ile 2500 TL arasında destek verilecek 

Bakanlıktan yapılan açıklamada 3294 sayılı Kanun doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından doğalgaz desteği verilecek

Geçen yılın Eylül ayında başlayan destek ödemeleri bu yılda devaem decek. 2022 yılının son çeyreğinde ve 2023’ün ilk çeyreği baz alınarak toplamda 6 aylık doğalgaz desetek ödemleri yapılmakta. 2023 ile birlikte ödemeler de hesaplara yatırılmaya başladı. Bir sonraki ayın ödemeleri ise Şubat ayında gerçekleştirilecek.

İhtiyaç sahibi ve ailelere doğalgaz desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ödenen doğalgaz tüketim desteği için istenen belirli şartlar bulunuyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerden istenen şartlar şu şekildedir:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-E-devlet sistemi üzerinden destek programına başvuruda bulunmak,

-Doğalgaz arzı bulunan ilçe ya da beldede ikamet etmek,

-İkamet adresinin ön ödemeli ya da faturalı bir sayaca bağlı bulunan doğalgaz aboneliğinin bulunması,

-Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından hak sahibi olarak belirlenmesi

Doğalgaz destek ödemelerinden yaralanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C Kimlik numarası ve şifresi aracılığıyla giriş yaptıktan sonra aram yerine ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ardından sonra gelen sayfadaki formu doldurmaları yeterli olacaktır. 

Yapılan incelemeler kapsamında Hak sahibi olarak belirlenen kişiler PTT kartları üzerinden ödeme alır. Bununla birlikte hak sahibi olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödemelerini alabiliyor.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal