19.10.2021-11:52 (Son Güncelleme:19.10.2021-16:59)


1

KİMLER TAKSİ PLAKASINA SAHİP OLABİLİYOR?

KİMLER TAKSİ PLAKASINA SAHİP OLABİLİYOR?

İBB, düzenlenen yeni sistemde aranan özellikleri açıkladı. Taksi plakası satışında şoförlükle meslek geçinme şartı artık aranacak. Daha önce böyle bir özellik aranmıyordu. Mevcut taksi plaka sahiplerinin geçim kaynağının şoförlük olup olmadığı da kurulan komisyonla incelenecek.



2

Taksi plaka satışlarına sıkı denetim geliyor. 86/10553 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla, taksi plakasına sahip olma satışında mesleğinin şoför olması aranacak.



3

Mevcut plaka sahipleri, plakalarını satarken alıcının "Şoförlük Mesleğini Geçim Kaynağı Olarak Seçmiş" olma zorunluluğu var. Yani artık alıcının sadece şoför olması gerekiyor. Alıcının şoförlüğü tek meslek olarak yaptığını kurula bildirmesi zorunlu hale getirildi.



4

TİCARİ PLAKALARIN TEK SAHİBİ OLACAK

TİCARİ PLAKALARIN TEK SAHİBİ OLACAK

Ticari taksi plakaları eskiden çoklu alınabiliyorken bu da tozlu raflara karışıyor. Denetim sırasında araç sahibine ulaşmanın zorluğundan ötürü ticari plaka, mevcut hisse oranından daha küçük paylara bölünerek satılamayacak. Bundan sonra hissedarlar arasında anca %100 hisse tamamlamaya yönelik satışlar yapılabilecek.



5

KOMİSYON KURULUYOR

KOMİSYON KURULUYOR

Komisyonlar kurularak mevcut taksi sahiplerinin şarta uyup uymadığı aranacak. Şartları taşımayan ticari plakaların ruhsatları askıya alınabilecek. Bu gelen son açıklamalardan sonra ticari taksi plakalarının fiyatlarının düştüğü gözlemlendi. Birçok ticari taksi plakasına sahip kişilerin tek geçim kaynağının şoförlük olmaması dolayısıyla şu an taksi plakaları çok satılıyor. 28 Ekim'de yapılacak UKOME toplantısında yeni taksi talebi sonrası karardan dönülebileceği konuşuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR