Kimler ihtiyaç kredisi alabilir?

Son dönemlerde en çok talep gören işlemlerden biri ihtiyaç kredisi. Bizde kimler ihtiyaç kredisi alabilir? Gerekli belgeler neler gibi merak edilenleri sizler için cezapladık. İşte detaylar...

27.01.2023-15:36 - (Son Güncelleme: 27.01.2023-18:20) Kimler ihtiyaç kredisi alabilir?

Mevcut kredi ürünleri arasında en çok talep görenlerden biri ihtiyaç kredisidir. Pek çok farklı nedene bağlı olarak nakit ihtiyacı doğabiliyor ve bu ihtiyaca çözüm sunan da ihtiyaç kredisi oluyor. Bu nedenle ihtiyaç kredisinin uzun zamandır talep gören kredi ürünlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Peki, kimler bu kredi imkanından faydalanabilir? İhtiyaç kredisi almanın koşulları neler? Bu soruların yanıtlarını ve ihtiyaç kredisi hakkında merak edilenleri hemen sizlere aktarıyoruz.

İhtiyaç kredisi çekme koşulları 

Bildiğiniz gibi bankalar dileyen herkese kredi vermiyor. İhtiyaç kredisi alabilmek için de belirli koşullara uygunluk gerekiyor. Bu koşulları aşağıda görebilirsiniz:

-18 yaşını doldurmuş olmak

-Kredi notunun yeterli olması

-Gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek

-Yeterli bir süre sigortalı olarak çalışmış olmak

-Bankaların kara listesinde bulunmamak

-Şayet banka isterse kefil sunabilmek

İpotek verilecekse eş rızasının olduğuna dair imzalı belge sunabilmek

Eğer yukarıdaki koşulların tamamına sahipseniz hızlı ve kolay bir şekilde başvurunuzu yapabilir ve ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Ancak bu aşamada sizden bazı belgelerin isteneceğini de unutmayın. Dolayısıyla başvurunuzun onaylanması durumunda belgeleri hazırlama aşamasına geçebilirsiniz.

İhtiyaç kredisi için talep edilen belgeler 

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden istenen belgeler bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle genel olarak bir fikir vermesi açısından sizlere istenebilecek belgelere dair bazı bilgileri aktaralım.

Özel Sektör Çalışanları İçin: 

-Kimlik belgesi

-SGK dökümü

-Maaş bordrosu

-İş yeri imza sirküsü

-İkamet belgesi

Şayet varsa ek gelir belgesi

Kamu Çalışanları İçin: 

-Kimlik belgesi

-Maaş bordrosu

-İkamet belgesi

Emekliler İçin: 

-İkamet belgesi

-Kimlik belgesi

-Emekli aylık dökümü

Bu belgeler dışında daha farklı evraklar da istenebilir. Hangi bankadan ihtiyaç kredisi kullanacağınıza bağlı olarak hazırlamanız gereken diğer evrakları da öğrenebilirsiniz. Evrakların eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlanmış olması, kredi kullanma sürecinizi de kolaylaştıracaktır.

İhtiyaç kredisinde faiz oranları önemli! 

Artık kredi kullanmak için aranan koşulları ve hazırlamanız gereken belgeleri biliyorsunuz. Sırada detaylı bir araştırma yapma aşaması var. Bu araştırma kapsamında öncelikle bankalar tarafından sunulan faiz oranlarını mercek altına almanız gerekiyor. Düşük faiz sunan bir bankaya yönelmeniz durumunda bankaya ödeyeceğiniz toplam tutarın daha düşük olacağını belirtelim. Bununla birlikte aylık geri ödeme taksit tutarlarınız da daha düşük rakamlara tekabül edecektir.

Peki, düşük faiz oranı sunan bankayı bulmak için ne yapmalı? Bunun için banka şubelerini tek tek dolaşmanız gerekmez. İhtiyaç kredisinde en düşük faiz oranını sunan her daim Enpara.com oluyor. Bu nedenle bir banka araştırması yaparak zaman kaybetmek yerine kısa zamanda Enpara.com üzerinden ihtiyaç kredisi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Faiz oranları yılın sadece belirli dönemlerinde değil tüm yıl boyunca düşük seviyede tutulduğundan dilediğiniz zaman kredi başvurusunu gönül rahatlığı ile yapabiliyorsunuz.

İhtiyaç kredisi hesaplama aracını kullanın!

Kredi kullanmak isteyenlerin en çok zorlandıkları hususlardan biri de ne kadar kredi çekmeleri durumunda bankaya aylık ne kadarlık bir geri ödeme yapacakları oluyor. İşte bu sorunun çözümünde de devreye ihtiyaç kredisi hesaplama aracı giriyor. Enpara.com tarafından sunulan hesaplama aracını kullanmak gayet kolay! Üstelik herhangi bir ödeme yapmanız ya da üye olmanız gerekmiyor. Siteyi ziyaret ederek ilgili sayfaya ulaşmanız durumunda kolaylıkla hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Gelelim aracın nasıl kullanılacağına…

Öncelikle 1.000 TL ila 100.000 TL arasında istediğiniz tutarı işaretleyin. Ardından 1 ay ila 36 ay arasında değişen vade seçeneklerinden size uygun olanı seçin. Anında aylık taksit tutarlarını görebilirsiniz ve seçtiğiniz bu rakamlar arasında dilediğiniz gibi değişiklik yapma şansına da sahipsiniz. İhtiyaç kredisi hesaplama aracını kullandığınızda bankaya toplamda ne kadar geri ödeme yapacağınızı, faiz oranlarını ve merak ettiğiniz diğer verileri de karşınızda görme şansını yakalıyorsunuz. Hesaplama aracı, herkesin kendi bütçesine uygun bir geri ödeme planını belirlemesini sağlıyor. Böylelikle ekonomik anlamda zorlanmadan ödeme planınızı erkenden yapma fırsatına sahip oluyorsunuz.

Online olarak başvuru yapmak için de ihtiyaç kredisi hesaplama aracının altında yer alan “Hemen Başvur” bölümüne tıklayın. Açılan sayfada ilgili alanları eksiksiz ve hatasız şekilde doldurun. Bu sayede sadece birkaç tıkla bankaya kredi başvurunuzu iletebilirsiniz. Eğer başvurunuz onaylanırsa bu durumda istenen belgeleri hazırlayabilir ve kısa zamanda kredi miktarının banka hesabınıza yatmasını sağlayabilirsiniz. İhtiyaç kredisi kullanmanın en kolay yolu Enpara.com oluyor ve dosya masrafı alınmıyor olması da tüketicilerin yüzünü güldürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal